JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Journaliststipend til Mohammed Omer

En av Fagbladets faste gjesteskribenter, den palestinske fotografen og journalisten Mohammed Omer, er tildelt et treårig stipend fra Stipendfondet for palestinske journalister.

2010101414213120131216142101

kirsti.knudsen@fagforbundet.no

Stipendet er på 450.000 kroner og er for perioden 2010–2012. Initiativtakerne til fondet er Norsk Journalistlag, Morgenbladet, Norsk Folkehjelp og enkeltpersoner. Målet er å sette søkelyset på den frie presses kår, og å støtte opp om uavhengig journalistikk i en region der pressefriheten trues av sensur og selvsensur, og der internasjonale avtaler som skal gi rettssikkerhet og beskyttelse for journalister, ikke respekteres.

Internasjonalt anerkjent

Omer, som er fra Rafah på Gaza-stripen, har i flere år skrevet for internasjonale nyhetsmedier, og driver også nettsiden Rafah Today. I Norge har han skrevet for Morgenbladet, Ny Tid og Dagsavisen, og han er gjesteskribent i Fagbladet.

Omer har også arbeidet som programkoordinator for Norsk Folkehjelp i Gaza. Han har vært invitert til flere foredragsturneer i USA, blant annet til Harvard-universitetet og Michigan Institute of Technology.

Prestisjetunge priser

Mohammed Omer ble i 2008 tildelt Martha Gellhorn-prisen for journalistikk, og i 2009 mottok han Den norske PEN-klubbens Ozzietzky-pris. Prisutdelerne har lagt vekt på at Omer er en stemme for befolkningen i Gaza, for de tause – for dem som har vært glemt av mange i verdenssamfunnet.

Med tildelingen av stipendiet ønsker Stipendfondet for palestinske journalister å berømme en palestinsk journalists mot og integritet, og å gi inspirasjon til ham og hans palestinske kolleger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy