Fare for barnehagestreik fra mandag

Meklingen mellom blant andre Fagforbundet og Private Barnehagers Landsforbund er i gang. Hvis partene ikke blir enige innen midnatt fredag, vil det bli barnehagestreik fra mandag 25. oktober.

2010101908284520131216142251

per.flakstad@fagforbundet.no

Meklingen mellom Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta og arbeidsgiverforeningen Private Barnehagers Landsforbund (PBL) starter i dag. Partene har frist til fredag klokka 24.00 for å komme til enighet.

Over 700 tatt ut i streik

Fagforbundet har varslet streikeuttak for rundt 300 medlemmer i 68 barnehager i Østlandsområdet. Vest-Agder og Rogaland. Delta har tatt ut 58 medlemmer, og Utdanningsforbundet har varslet plassfratredelse for 370 medlemmer hvis Riksmekleren ikke lykkes i å legge fram en skisse til løsning som partene kan godta.

Forhandlingene ble brutt i vår fordi partene stod langt fra hverandre.

Likt som de kommunalt ansatte

– Vårt krav er at de ansatte skal få omtrent samme resultat som de kommunalt ansatte har fått når det gjelder lønns- og pensjonsforhold. Dette kunne ikke arbeidsgiverne godta, sa Mette Henriksen Aas som er leder i Fagforbundets Seksjon kirke, kultur og oppvekst, etter forhandlingsbruddet.

– Tilbudet fra PBL inneholdt både lavere lønnstillegg enn i kommunal sektor og innstramminger i rettigheter som sykepenger og ammefri. Det mente vi var urimelig, sa Henriksen Aas.

Eventuell streik fra mandag

Fordi barnehagene ikke er åpne i helgene, vil en eventuell streik ikke bli iverksatt før mandag morgen 25. oktober, selv om fristen for å bli enige er natt til lørdag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy