JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny massiv aksjon for å redde Aker sykehus

I dag fikk helsemyndighetene på ny et bevis for den massive motstanden blant Oslos befolkningen mot å legge ned Aker sykehus.

2010101913440520131216142304

per.flakstad@fagforbundet.no

Et nettverk av frivillige aktivister har trålet fire bydeler i Groruddalen, og resultatet er at 724 lag, foreninger, borettslag og firmaer har skrevet under på et protestskriv mot å legge ned det utsatte sykehuset i Oslo.

Til sammen representerer underskriftene mange titalls tusen mennesker, og helseministeren fikk overlevert den lange listen utenfor Helse- og omsorgsdepartementet i dag.

Lytt til folket

– Alle vi spør vil skrive under mot nedleggelse av Aker sykehus. At politikerne ikke har grepet inn, er uforståelig for de fleste. Nå må de lytte til folkets røst. Aldri har så mange stilt opp for en offentlig institusjon, sa aksjonsleder Maren Rismyhr i Aker sykehus' venner.

– Nå har vi limt alt sammen på en rull med gråpapir. Ta det som en advarsel om uttrykket «å få avskjed på grått papir». Vår tillit til politikerne som sitter og ser på at helsebyråkratene legger ned det velfungerende sykehuset vårt, er i ferd med å bli tynnslitt, sa hun til statssekretær Robin Martin Kåss.

Også tidligere har aksjonsgruppa samlet inn underskrifter mot å nedlegge sykehuset. I februar ble en liste med 40.000 navn levert til helsemyndighetene.

Lar oss ikke bløffe

I august sa helseministeren at hun ville sikre en såkalt samhandlingsarena på Aker, men etter det er lite skjedd.

– En samhandlingsarena virker foreløpig som et luftslott. Imens er Aker sykehus i ferd med å bli nedlagt. Vi nøler ikke med å kalle det for en forvaltningsmessig skandale, sa Torstein Winger som er leder i Aker sykehus' venner og bydelspolitiker for Arbeiderpartiet i Bjerke bydel.

– Vi blir forsøkt forført med glansede powerpoint-presentasjoner, men vi lar oss ikke bløffe av fagre ord og pene bilder. En nedleggelse av Aker kommer til å få alvorlige konsekvenser for befolkningen i Oslo, sa han.

Støtte fra Fagforbundet Aker

Fagforbundet Aker støtter dagens markering fullt ut.

– Det er snart umulig å nedlegge Aker, både fordi kapasiteten på Ahus er for dårlig, og fordi befolkningen i hovedstaden vokser med mellom 10.000 og 20.000 mennesker i året. Da vil vi snart trenge alle de sykehusene vi har i dag, og flere til, sier Are Saastad som er leder i Fagforbundet Aker.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy