JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Midlertidige leies inn samtidig som faste må gå

Sykehuspartner i Helse Sør-Øst har ansettelesstopp og kvitter seg med folk gjennom sluttavtaler. Samtidig har bemanningsfirmaet Xtra-personell, en underleveradør av tjenester, søkt etter prosjektmedarbeidere. Sykehuspartner avviser av de erstatter faste med midlertidige.

2010102511063520131216142554

tips@fagforbundet.no

– Dette er et slag i ansiktet på de oppsagte, sier Fagforbundets nestleder Geir Mosti.

For å spare 100 millioner kroner, skal Sykehuspartner, som er Nordens største it-leverandør til sykehus, fjerne om lag 100 årsverk. Det skjer gjennom en omfattende sentraliserings- og nedbemanningsprosess. Foreløpig har 76 it-medarbeidere sluttet. De fleste har tatt imot sluttpakke. Oppsigelsestiden løper fra 1. november.

Opprørt over annonse

Fagforbundsmedlemmer som har fått beskjed om at det ikke lenger er plass for dem i Sykehuspartner, raser over en annonse på Finn.no.

Her kan de lese at bemanningsfirmaet Xtra-personell hyrer inn it-ressurser til Sykehuspartner på engasjement. Oppgavene er utrulling, installasjon og support, noe de overtallige it-medarbeiderne som nå må gå er fullt kompetent til.

Fagforbundets hovedtillitsvalgt, Tatjana Schanche, har bedt Sykehuspartner om en forklaring.

– At man sier opp egne ansatte for så å leie inn arbeidskraft, er noe de tillitsvalgte har advart mot. Jeg er glad for at vår hovedtillitsvalgt tar saken opp med ledelsen, for dette må vi ha en forklaring på. Vi tar sterk avstand fra en slik arbeidsgiver- og personalpolitikk, sier Geir Mosti.

Tøff prosess

Sykehuspartner fikk overført 400 it-medarbeidere fra hele Helse Sør-Øst i september i fjor. Ett år etter får nær hver sjette beskjed om å gå.

– Det har vært en tøff prosess. De hovedtillitsvalgte i alle forbund har stått sammen i en felles front, sier Tatjana Schanche, som opplever at det har vært vanskelig å få gehør i ledelsen.

– Det er frustrerende å se at det vi tok opp i begynnelsen som våre bekymringer, ble avfeid. Nå ser vi at det er reelt, sier hun og viser til annonsene fra Xtra-personell.

– De viser at nedbemanningsprosessen har gått for fort og har startet i feil ende, påpeker Schanche.

Avviser

Ledelsen i Sykehuspartner avviser at selskapet kvitter seg med ansatte og leier inn midlertidige.

I en e-post fra kommunikasjonsrådgiver Trude Julie Dommerud skriver selskapet at det er en underleverandør som på eget initiativ har lagt ut den omstridte annonsen på finn.no, og at denne leverandøren har påtatt seg ansvaret for feilen og bekreftet at oppdraget ikke er initiert av Sykehuspartner.

Annonsen er nå fjernet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy