JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekler utover natten

Fagforbundet og NHO Service fortsetter meklingen utover natten i oppgjøret for de ansatte på private sykehjem. Dersom de ikke blir enige, blir det streik fra onsdag morgen.

2010102700184420131216142707

per.flakstad@fagforbundet.no

Fristen for å bli enige var klokka 24 natt til onsdag. Når partene fortsatt sitter hos Riksmekleren, betyr det erfaringsmessig at det finnes et grunnlag for å komme til enighet.

Etter det Fagbladet erfarer ga Riksmekleren tidligere i dag partene beskjed om at det ikke ville bli aktuelt å sitte til langt utpå natten hvis det ikke var grunnlag for å finne et resultat. At meklingen fortsetter på overtid kan derfor ikke bety annet enn at partene har nærmet seg hverandre og at mekleren ser mulighet for å kunne legge fram en skisse.

Dersom partene ikke blir enige, har Fagforbundet varslet at det tar ut 86 ansatte på 13 private sykehjem fra arbeidstidens begynnelse onsdag morgen. Hvis partene fortsatt mekler når streiken skulle vært satt i gang, skal de ansatte møte som normalt.

Flest ansatte er tatt ut ved Risenga bo og omsorgssenter i Asker (14), Luranetunet omsorgsdrift i Os (13), og ved Søreide sykehjem i Fana (12).

Fagforbundet brøt forhandlingene 31. august.

– Vi fikk ikke gjennomslag for et nytt lønnssystem basert på garanterte minstelønnssatser slik vi har i offentlig sektor, og derfor brøt vi, sa Fagforbundets rådgiver i forhandlingsenheten, Unni Rasmussen til Fagbladet etter bruddet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy