JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Løsning for private sykehjem

Etter to timers mekling på overtid kom Fagforbundet og NHO Service i natt til enighet i oppgjøret for de ansatte på private sykehjem. Det blir dermed ingen streik.

2010102706333020131216142708

per.flakstad@fagforbundet.no

Løsningen innebærer et generelt tillegg på én krone fra 1. mai og 50 øre fra 1. juli. Arbeidsgiver forskutterer sykelønn og foreldrepenger i opptil tre måneder, slik at de ansatte ikke er avhengig av å vente på utbetalinger fra NAV slik de er i dag.

Tilleggene for ubekvem arbeidstid på kvelder og netter er økt med ni prosent.

Nye satser

Minstelønnssatsene ser dermed slik ut:

– For ansatte uten særskilt krav til utdanning: 107,50 pr time uten ansiennitet. 117,50 kroner etter to år, og 130 kroner i timen for fire års ansiennitet.

– For stillinger med krav til fagbrev er de nye satsene 119,75, 129,75 og 142 kroner.

– For sykepleiere er de nye satsene 150,22 kroner, 160,22 kroner og 170 kroner.

I tillegg skal det føres lokale forhandlinger på bedriftene.

Fornøyd

– Vi er veldig fornøyd med å få gjennomslag for våre krav om en sykelønnsordning og en ansiennitetsstige, slår Fagforbundets forhandlingsleder Kjellfrid Blakstad fast.

Bestemmelsene om sykelønn og foreldrepenger innebærer at arbeidsgiver forskutterer dette i opptil tre måneder slik at de ansatte har en lønn å leve av hvis utbetalingene fra det offentlige skulle bli forsinket.

– I løsningen ligger det også at minstelønnssatsene etter fire år tilsvarer det sammenlignbare områder har etter åtte år. Det er vi fornøyd med, sier Kjellfrid Blakstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy