Fare for kinostreik

Kinoer i flere store byer kan bli rammet av streik fra torsdag morgen hvis meklingen mellom Fagforbundet og NHO ikke gir resultat.

2010110808165020131216143256

tips@fagforbundet.no

Meklingen gjelder overenskomsten for ansatte i Norges Blindeforbund, Oslo Kino AS, Hero Norge AS, SF Kino Stavanger/Sandnes AS, og Flyktningestiftelsen. I første omgang er det ansatte i kinodrift som vil bli tatt ut i en eventuell streik.

Plassfratredelse er varslet for 45 medlemmer i Oslo, ni medlemmer i ved Aurora kino i Tromsø og sju medlemmer i SF Kino Stavanger/Sandnes AS.

Meklingen starter onsdag, og partene har frist til midnatt med å komme til enighet for å unngå streik fra torsdag morgen.

Fagforbundet har krevd et lønnsoppgjør på linje med det ansatte i arbeidslivet for øvrig har fått. Det ble krevd et generelt tillegg, et særskilt lavlønnstillegg og en økning av minstelønnssatsene. I tillegg krevde Fagforbundet bedre vilkår for arbeid på kvelder og netter, og i helgene.

Avstanden mellom kravene og det tilbudet som ble gitt var så stor at forbundet valgte å bryte forhandlingene 12. oktober.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy