JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fare for kinostreik

Kinoer i flere store byer kan bli rammet av streik fra torsdag morgen hvis meklingen mellom Fagforbundet og NHO ikke gir resultat.

2010110808165020131216143256

tips@fagforbundet.no

Meklingen gjelder overenskomsten for ansatte i Norges Blindeforbund, Oslo Kino AS, Hero Norge AS, SF Kino Stavanger/Sandnes AS, og Flyktningestiftelsen. I første omgang er det ansatte i kinodrift som vil bli tatt ut i en eventuell streik.

Plassfratredelse er varslet for 45 medlemmer i Oslo, ni medlemmer i ved Aurora kino i Tromsø og sju medlemmer i SF Kino Stavanger/Sandnes AS.

Meklingen starter onsdag, og partene har frist til midnatt med å komme til enighet for å unngå streik fra torsdag morgen.

Fagforbundet har krevd et lønnsoppgjør på linje med det ansatte i arbeidslivet for øvrig har fått. Det ble krevd et generelt tillegg, et særskilt lavlønnstillegg og en økning av minstelønnssatsene. I tillegg krevde Fagforbundet bedre vilkår for arbeid på kvelder og netter, og i helgene.

Avstanden mellom kravene og det tilbudet som ble gitt var så stor at forbundet valgte å bryte forhandlingene 12. oktober.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy