JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreløpig ingen avklaring om Saastad

Situasjonen rundt Are Saastad som tillitsvagt ved Aker sykehus i Oslo er ennå ikke løst. Fagforbundet arbeider med en juridisk vurdering som etter planen skal være ferdig denne uka.

2010111707521520131216143719

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi venter på en avklaring fra Fagforbundet, sier nestleder i Fagforbundet Aker universitetssykehus, Ann Karin Osode til Fagbladet.

Den lokale klubben har hatt møter med fylkesorganisasjonen og forbundets kompetansesenter. Are Saastad selv mener han ikke lenger er ansatt i den avdelingen som skal virksomhetsoverdras fra Aker til Ahus, og at han derfor ikke kan overføres sånn helt uten videre.

Betyr mye

– Det betyr uendelig mye for oss å beholde Are som tillitsvalgt, sier Osode. – Det har skapt uro i foreningen og i styret at vi risikerer å stå uten leder fra 1. januar. Vi snakker dessuten om en leder som er svært godt likt av medlemmene og som nyter stor respekt i de andre foreningene på Aker.

– Etter at det ble kjent at arbeidsgiver ville flytte Are til Ahus, har jeg har fått veldig mye støtte og sympati fra mange hold. Underskriftsaksjonen som vi satte i gang for å beholde lederen vår, begynner å få svært mange navn, forteller hun.

Underskriftslista blir levert til sykehusledelsen i dag klokka tolv.

Fagforbundet Aker har i tillegg fått støtteerklæringer fra to av Fagforbundets lokale foreninger i Oslo, og Ann Karin Osode ønsker seg flere:

– Vi mener behandlingen av Are Saastad handler om å bli kvitt en brysom tillitsvalgt, og kunne gjerne tenkt oss flere støtteerklæringer som vi kunne slå i bordet med overfor sykehusledelsen, sier hun.

I løpet av uka

– Vi ønsker å hjelpe Are Saastad så godt vi kan, sier nestleder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin. Samtidig sier han at det er viktig å stokke kortene i riktig rekkefølge, og det første som må avklares er om ansettelsesforholdet hans gjør om han kan virksomhetsoverdras eller ikke.

Lederen i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden, sier til Fagbladet at den arbeidsrettslige vurderingen av ansettelsesforholdet skal være ferdig i løpet av uka hvis det ikke dukker opp uventede momenter underveis.

– Are Saastad har bedt oss om hjelp, og vi har gitt han råd om hvordan han skal forholde seg. Vi vurderer alle sider ved saken hans, men er først og fremst opptatt av å fastslå ansettelesforholdet, og om det gir grunnlag for å overføre han, slik arbeidsgiver mener.

Mari Sanden ønsker foreløpig ikke å gå så dypt inn i den politiske siden av saken: – Arbeidsmiljølovens regler om virksomhetsoverdragelse gir i utgangspunktet de ansatte et godt vern. Det er viktig at vi ikke klusser til dette. Vi forlanger at arbeidsgivere skal følge lov- og avtaleverk, og må selvsagt også gjøre det samme selv. Når det gjelder Aker sykehus, snakker vi om en virksomhetsoverdragelse av 800 ansatte, der rundt 100 er medlemmer i Fagforbundet. Dette er en sammensatt og komplisert prosess der mange ting henger sammen. Det er viktig å holde tunga rett i munnen, slik at vi ikke argumenterer på én måte for noen og på en annen måte for andre.

– Når vi får avklart ansettelsesforholdet for Are Saastad, må vi arbeide videre med saken med resultatet av den vurderingen som utgangspunkt, sier Mari Sanden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy