JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Verdighetssenteret får støtte fra regjeringen

Verdighetssenteret i Bergen er en av de frivillige aktørene i helse-Norge som nå har fått økonomisk støtte over statsbudsjettet.

2010111711133420131216143750

tips@fagforbundet.no

Regjeringen har bestemt at Verdighetssenteret skal få tre millioner kroner i støtte til drift i 2011.

Pengene er en del av en ekstrabevilgning på 53 millioner kroner som skal brukes til å styrke samarbeidet med frivillige krefter innen eldreomsorgen. Halvparten av dette beløpet går til demente og deres pårørende.

Stiftelsen Verdighetssenteret ble etablert av blant annet Fagforbundet, Norges Røde Kors, og flere andre for å sikre at eldre i sluttfasen av livet får best mulig pleie, behandling og omsorg.. Senteret ledes av overlege Stein Husebø.

Verdighetssenteret skal bidra til at de gamle, i siste del av livet, blir møtt med respekt, omsorg, sosial integrering og kompetanse. Målet er å lage strategier som gir de gamle muligheter til helse, omsorg og livskvalitet, særlig for den voksende gruppen av demenspasienter.

Det er også et mål at de gamle får anledning til å bo hjemme så lenge som mulig, og at kvaliteten på tilbudene blir god, uavhengig av den enkeltes bosted og funksjonsnivå.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy