JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter Gelius

Den svært profilerte presten Einar Gelius kan stå i fare for å miste stillingen som sokneprest i Vålerenga kirke. Han er medlem i Fagforbundet, og leder i forbundets presteforening TeoLOgene, Heinke Foertsch, sier at Gelius har deres støtte.

2010111810331620131216143840

tips@fagforbundet.no

– Vi har bistått han i de møtene som har vært, og kommer selvsagt til å gi han støtte, og få til en løsning som han kommer best mulig ut av, sier Foertsch til Klassekampen.

Til Aftenposten sier hun at de venter på neste skritt, som sannsynligvis er et offentlig utspill fra bispedømmerådet.

– Vi håper at saken blir ordnet på en minnelig måte. Vi ønsker å unngå en rettssak fordi den vil være en stor belastning for vårt medlem, sier hun til avisen.

Gelius har vært innkalt på teppet hos biskopen i Oslo fem ganger de siste ti årene. Ifølge Aftenpostens kommentator, Per Anders Madsen, kan det se ut som om presten har latt det gå sport i å lete etter grenser for hva en prest kan foreta seg, og at han nå ser ut til å få biskopens hjelp til å stille seg selv spørsmålet om han ønsker å være sokneprest, rikssynser eller underholdningsfigur.

– Dette er en alvorlig sak, der mye står på spill for Gelius dersom han skulle bli avskjediget av Oslo bispedømmeråd, sier Foertsch til Klassekampen. Hvis han mister jobben som sokneprest, mister han også boligen som følger med stillingen.

Hun sier at saken kan ende i retten, og at det vil bli en krevende sak som kommer til å koste både penger, krefter og omdømme. Derfor ønsker hun at den kan løses i minnelighet.

– Vårt mål er å finne en løsning som Gelius kommer best mulig ut av, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy