JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Anbefaler å følge organisasjonene for lønnstillegg

Arbeidsgiverforeningen Spekter anbefaler sine medlemmer å følge datoene i avtalene med arbeidstakerorganisasjonene når de skal gi generelle lønnstillegg til sine uorganiserte ansatte.

2010120312431420131216144915

per.flakstad@fagforbundet.no

Fagforbundet tok kontakt med Spekter etter at det ble kjent at de uorganiserte ansatte i Sykehuspartner fikk sine lønnstillegg fem måneder tidligere enn de LO-organiserte. Dette førte til at Spekter i november sendte ut en e-post til sine medlemmer med generelle anbefalinger om utbetaling av lønnstillegg.

Ikke tidligere

I e-posten fra Spekter står blant annet følgende: «Som hovedregel anbefales at uorganiserte lønnes tilsvarende det som er avtalt for tilsvarende organiserte stillinger... Arbeidsgiver er ikke bundet av å gi tillegg fra de tidspunkt som er avtalt for organiserte arbeidstakere, men det anbefales at virkningstidspunktet ikke settes tidligere enn for de organiserte.»

Viseadministrerende direktør i spekter, Anne-Kari Bratten, ønsker ikke å kommentere situasjonen i Sykehuspartner spesielt, men sier på generelt grunnlag at det framstår som ryddig når både uorganiserte og organiserte får sine lønnstillegg fra samme dato.

Bør følge den største organisasjonen

Hun understreker at dette gjelder generelle tillegg, der dette ikke er regulert i den enkeltes arbeidsavtale.

– For ansatte med en individuell avtale, må selvsagt arbeidsgiver følge det som er avtalt når det gjelder dato for tillegg, sier hun.

Det er heller ikke alltid slik at alle på en avdeling eller enhet er organisert i samme organisasjon. I slike situasjoner anbefaler Spekter at generelle tillegg for uorganiserte følger datoene i avtalen med den organisasjonen som har flest medlemmer i avdelingen eller enheten.

– Vi har hatt kontakt med Fagforbundet om dette, og jeg opplever at vi er enig om at disse anbefalingene vil kunne gi en ryddig praksis på dette området, sier Anne-Kari Bratten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy