JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsatte avgjørelse om bybaneførerne i Bergen

I går skulle LO-sekretariatet avgjøre situasjonen for bybaneførerne i Bergen. Men saken ble utsatt.

2010120911162420131216145225

tips@fagforbundet.no

Da bybanen i Bergen ble etablert, meldte førerne seg inn i Fagforbundet, mens det er Transportarbeiderforbundet som har forhandlet fram en avtale med arbeidsgiver. Betingelsene i avtalen er basert på bestemmelsene i bussbransjeavtalen, mens førerne ønsker en avtale som vognførere.

NHO-medlem

Fjord 1 Partner er selskapet som er arbeidsgiver for bybaneførerne. Siden selskapet er medlem av NHO, var det naturlig at Transportarbeiderforbundet ble motpart, sier leder i Transportarbeiderforbundet, Roger Hansen til Bergens Tidende.

– Jeg hadde sondert litt og funnet ut at vi hadde flertallet på vår side med god margin, sier Hansen. Nå har han fått beskjed om at saken er utsatt til over jul, noe som har fått ham til å ane at det kanskje ikke går hans vei likevel.

Kan komme flere steder

Bybaneførerne ønsker å være i Fagforbundet, sammen med vognførerne i Oslo.

– Det er ikke et nytt kapittel i bussbransjeavtalen vi trenger for å bygge opp en ny bransje. Denne problemstillingen kan jo komme opp også i andre byer, sier tillitsvalgt for Fagforbundet i Bybanen, Jan Erik Hagen, til Bergens Tidende.

Han synes det er uheldig at LO har brukt så lang tid på denne avgjørelsen, men sier samtidig at vognførerne smører seg med tålmodighet og håper på gjennomslag for sitt syn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy