Buskerud Ap vil ha omkamp om sykehusreformen

Et enstemmig styre i Buskerud Ap forslår at partiets landsmøte neste år går inn for å avvikle de regionale helseforetakene.

2010121010463120131216145258

tips@fagforbundet.no

I går fremmet Kristelig Folkeparti et forslag i Stortinget om å legge ned de regionale foretakene og samtidig fryse alle omstillingsprosesser i lokalsykehusene.

Mange steder i landet raser kampen om de lokale sykehusene, om oppgavefordeling mellom sykehus og om planer om å legge ned akuttfunksjoner og fødeavdelinger.

– Buskerud Arbeiderparti mener de regionale helseforetakene framstår som et byråkratiserende mellomledd i helsepolitikken. Systemet gir rom for at helsebyråkratiet kan overstyre og trenere politiske beslutninger. Derfor stiller et enstemmig styre seg bak et forslag om å avvikle de regionale helseforetakene og overføre deres oppgaver til departementet og de lokale helseforetakene, soer leder i Buskerud Ap, Bjørn Tore Ødegården til Klassekampen.

Også lederen i Møre og Romsdal Ap, Trond Seth, er åpen for å se på sykehusstrukturen:

– Vi bør ha et system der politikerne i større grad enn i dag tar beslutningene, sier han til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy