Venter fortsatt på svar

Fagforbundet Aker venter fortsatt på svar fra ledelsen ved Oslo universitetssykehus når det gjelder Are Saastads framtid. Nå vurderer foreningen å gå til namsretten og kreve en midlertidig forføyning.

2010121014175620131216145320

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi er skuffet over at arbeidsgiver ikke har gitt oss noe svar. Vi satte en frist mandag 6. desember, men har fortsatt ikke hørt noe, sier nestleder i Fagforbundet Aker, Anne Karin Osode.

Etter at Fagforbundet Oslo konkluderte med at Are Saastad kunne virksomhetsoverdras til Ahus i Akershus, engasjerte Fagforbundet Aker advokat Anne Mari Due til å ta seg av saken til hans. Hun har sendt brev til ledelsen ved Oslo Universitetssykehus der hun varsler at saken kan havne i retten dersom beslutningen om å flytte Saastad ikke endres.

– Vi opplever det som arrogant når arbeidsgiver ikke engang gir oss et svar, sier Osode.

Hun opplyser at foreningen nå vurderer å gå til namsretten og be om en midlertidig fornøyning. Hvis retten gir Fagforbundet Aker medhold, betyr det at Are Saastad gis en midlertidig rett til å fortsette som tillitsvalgt ved Aker sykehus inntil saken hans er endelig avgjort.

– Virksomhetsoverdragelsen av avdelingen som arbeidsgiver mener Are Saastad er ansatt i skjer 1. januar, derfor haster det å få - om ikke annet - en midlertidig avklaring, sier Osode.

Fagbladet har forsøkt å kontakte Rolv Økland som er direktør ved HR-staben til direktør Siri Hatlen ved Oslo universitetssykehus om denne saken, men lyktes ikke å få kontakt fredag ettermiddag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy