JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke lokalt tillegg til uorganiserte i Fauske

Når turen kom til de uorganiserte etter lokale forhandlinger i Fauske, var det ingen penger igjen, og resultatet for dem ble null.

2010121509121020131216145523

per.flakstad@fagforbundet.no

Fauske kommune har rundt 20 uorganiserte, og de fikk ingenting ut av årets lokale forhandlinger. Fagforbundet var ikke helt fornøyd, men forbundets medlemmer fikk såpass store tillegg at det ikke var grunnlag for å avvise resultatet.

Nordlandskommunen har oppnevnt et forhandlingsutvalg som fordelte den lokale potten på ca 2,6 millioner kroner. Når de ansatte som er organisert hadde fått sitt, var det ingenting igjen til de uorganiserte.

Ikke urettferdig

– Jeg synes ikke de har noen grunn til å følge seg urettferdig behandlet. Det er ikke slik at alle de organiserte har fått tillegg, samtidig som de uorganiserte ikke har fått noe. Det er ikke slik lokale forhandlinger fungerer, sier hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Linda Salemonsen, til Fagbladet.

– I Riksmeklerens møtebok står det at de med ett års utvidet formalkompetanse skal ha et tillegg på om lag 20.000 kroner. Vi fikk 18.700 for de medlemmene som fylte kriteriene, og 8700 for halvårlig kompetanseheving. Dette synes vi var litt snaut, men alle de andre foreningene hadde godtatt oppgjøret, og det lå såpass tett opp til kravet vårt at vi valgte å godta kommunens tilbud, sier Salemonsen.

– I de lokale oppgjørene legger vi inn krav for enkeltgrupper, noe i forhold til føringer fra det sentrale oppgjøret, og noe i forhold til hvilke grupper som ikke har fått tillegg på en stund. Det er med andre ord ikke slik at alle organiserte får lokale tillegg, sier hun.

Derfor mener Salemonsen at de uorganiserte ikke har grunn til å føle seg urettferdig behandlet.

– Uansett må dette være en sak mellom dem og arbeidsgiver. Hvis de mener organiserte har fått noe lokalt som de også fyller kriteriene for å få, så kan de jo vurdere å organisere seg, sier hun.

Ingen krav

Forhandlingsutvalget i kommunen ledes av varaordfører Kjell Sverre Jacobsen fra Frp.

– Når resultatet ble slik det ble, er det ikke fordi vi ønsker forskjellsbehandling. Det som skjedde var at det ikke kom noen krav til oss fra de uorganiserte, sier han til Avisa Nordland.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy