JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Familieleir 2016

Latter og glede på familieleiren

FERSKE JOURNALISTER: Nora på 11 år (liggende på gresset) og Kaja  på 15 år tester ut ulike måter å fotografere krokett på.

FERSKE JOURNALISTER: Nora på 11 år (liggende på gresset) og Kaja på 15 år tester ut ulike måter å fotografere krokett på.

Ingeborg Vigerust Rangul

– Ferie for oss er når ungene har det bra. Her har alle fem noe å gjøre, sier Cathrine Aksnes.

2016063011560020160704131042

ingeborg.rangul@fagbladet.no

Tre ulike tog, fem barn og to voksne med fem trillekofferter, en rullestol, en barnevogn og to ryggsekker. Nå koser deg seg på familieleir.

Linus (9), Emilie(11), Samuel (2) og Lotta (5) og foreldrene Cathrine Aksnes og Pål Grønbeck er på Fagforbundets og Framfylkingens sommerleir for andre året på rad. Denne gang er også storesøster Kaja på 15 år med.

– Ferie for oss er når ungene har det bra. Her har alle fem noe å gjøre, sier Cathrine Aksnes.

For dem må ferieopplegget passe for alle fem barna hvor tre av dem har spesielle behov.

– Her er miljøet veldig godt og alt er tilrettelagt for oss med celebral parese, epilepsi og skader etter hjerneblødning. Det er enkelt å være her, maten er sunn, det ikke shoppingpress og det er massevis av aktiviteter.

Les også: • Gøy på leir på landet

Medietrening

Både Kaja og Emilie er på medietreningskurs og skal lage avis i løpet av oppholdet.

Kaja og hennes nye venninne Nora på 11 år har ansvaret for fire på gata, i tillegg til at de skal intervjue førstehjelpsansvarlige Atle Holberg Frey.

– Vi synes det ser interessant ut å være journalist og gå rundt og spørre om ting, sier de to.

• Følg Fagbladet på Facebook

Emilie og hennes nye venninne Anna på 12 år skal ta bilder av ansiktsmaling og andre kreative bilder fra familieleiren. De to ble kjent første kveld og kommer fra Trøndelag begge to.

Førstehjelp og boller

Lotta er på førstehjelp med sin mor, og etterpå demonstrerer hun stabilt sideleie, eller stafett som hun selv kaller det, på far. Etterpå løper hun videre og lager kanelsnurrer på kjøkkenet som igjen deles ut under lunsjen.

Linus har forsvunnet inn i gymsalen og lærer å håndtere diabolo og sjonglere.

– I fjor ble vi kjent med fantastiske og veldig forskjellige mennesker. Ungene fikk nye venner. Familieleiren skaper gode minner for ungene, sier Aksnes.

Mestring og solidaritet

Overalt på Arbeiderbevegelsens Folkehøyskole er det bevegelse, løping, sofasliting, brettspill, latter, prat, litt gråt, barn, ungdom og voksne. 55 barn og 45 voksne, 15 ledere og to sirkusskolelærere skal være sammen i fem hele dager.

Dagene starter med morgenyoga og avsluttes med kveldstur, kino og fotball.

Innimellom er det dagstur til Helgøya med Fagforbundet i Hedmark, sirkusskole, lesestund, aktivitetsverksted, førstehjelpskurs, den midtnorske arbeiderklassesporten basse, leirredaksjon som lager avis, teater, baking og mye annen moro. Og mat selvfølgelig.

Den første familieleiren ble arrangert i 2013. I fjor var det to leirer på Ringsaker og i år en på Ringsaker og en i Målselv kommune i Troms.

Familieleiren blir drevet av frivillige fra Framfylkingen og Fagforbundet. Den gir familier et billig ferietilbud, hvor læring, mestring og solidaritet står i sentrum.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy