JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Straffedømte kan jobbe i barnehage

«PLETTFRI VANDEL»: Barnehageansatte kan være dømt for vold mot barn, og likevel jobbe i barnehage.

«PLETTFRI VANDEL»: Barnehageansatte kan være dømt for vold mot barn, og likevel jobbe i barnehage.

Colourbox

Barnehageansatte kan være dømt for vold mot barn og likevel jobbe i barnehage.

2020011411480020200114115223

tips@fagbladet.no

For å kunne jobbe i skole og barnehage må man vise fram politiattest, men i boken «Vandel: om politiattester og skikkethet» kommer det fram at attesten ikke luker ut eventuelle straffedømte.

I noen tilfeller er det derimot faktisk til dels alvorlige straffbare forhold som ikke vil framkomme på en politiattest.

Maur i rompa? Her stresser barna ned med yoga i barnehagen

Professor Morten Holmboe ved Politihøgskolen skriver i en pressemelding at en barneomsorgsattest ikke vil inneholde om personen er dømt for kroppsskade mot et barn, med mindre den er betegnet som «grov».

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) har sendt brev til Kunnskapsdepartementet hvor de tar opp problemene med politiattestene for barnehageansatte.

Her får barna i Trollklubben det viktige spørsmålet

Disse har hull og mangler som gjør at for eksempel voldsdømte i verste fall kan få jobb i barnehagen, påpekes det.

– Dette handler om barnas sikkerhet og foreldrenes trygghet på at det er pålitelige og kvalifiserte voksne som jobber i barnehagene, skriver fubhg.no.

FUB stiller spørsmål om retningslinjene for politiattest er sikre nok til at barnehagene skal kunne ansette personer som er trygge og gode for barn, slik at ingen barn blir utsatt for ulovlige handlinger i barnehagen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy