Ap vil ha slutt på at fond kjøper barnehager

Colourbox.com

Arbeiderpartiet sier de vil sette en stopper for at store oppkjøpsfond overtar norske barnehager.

2019080709384120190807093841

Aps utdanningstalsmann Martin Henriksen kaller det skremmende at store fond utarbeider prospekter for å vise lønnsomhet ved å gå inn i barnehager og viser til et eksempel der et større fond nylig kjøpe en privat barnehagekjede og fikk 356 millioner kroner på konto, skriver Dagens Næringsliv.

– Småbarnsforeldre bør være kritiske til kommersielle barnehagekonsern

– Store oppkjøpsfond har kortsiktig eierskap og stor profitt som uttalt mål. Derfor bør det ringe alarmbjeller når de forteller sine eiere at det er store penger å tjene på norsk velferd, sier Henriksen til Dagens Næringsliv.

Utdanningstalsmannen sier de blant annet skal undersøke muligheten for å bruke samme virkemidler som i friskoleloven, som i praksis forbyr overføring av store verdier ved salg.

SV: – Barnehage har blitt butikk

Statssekretær Tom Erlend Skaug (H) i Kunnskapsdepartementet sier dagens regelverk er tilpasset en periode hvor barnehagesektoren skulle bygges ut.

– Med full barnehagedekning er situasjonen en annen, nå foreslår vi et regelverk som vil rydde og stramme opp, sier han og forteller at de «foreslår å tydeliggjøre regelverket for tilskudd, at barnehagene ikke skal kompenseres for pensjonsutgifter de ikke har og at de må være selvstendige rettssubjekter».

Barnehagen skulle være en drømmetilværelse for barna til Lina og Elin. Det utviklet seg til et mareritt

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy