JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO er skuffet over Arbeiderpartiet i Bergen

SKUFFET: Fagforbundstillitsvalgt og leder for LO Bergen og Omland, Fauzia Hussain-Wiik er skuffet over Ap, men forventer at politikken i Bergen skal ligge på venstresida.

SKUFFET: Fagforbundstillitsvalgt og leder for LO Bergen og Omland, Fauzia Hussain-Wiik er skuffet over Ap, men forventer at politikken i Bergen skal ligge på venstresida.

Jan-Erik Østlie

LO i Bergen er kritisk til at Arbeiderpartiet heller vil samarbeide med KrF, Venstre og MDG enn med SV.

2019102412121020230821171436

tips@fagbladet.no

Tirsdag ble det klart at Aps forhandlingsleder og sittende byrådsleder Roger Valhammer ikke ønsker samarbeid med SV, men heller henter inn igjen KrF som tidligere hadde trukket seg ut av forhandlingene fordi partiet ikke vil samarbeide med SV.

Kjempeskuffet

– Det er klart vi er kjempeskuffet, sier lederen i LO Bergen og Omland, Fauzia Hussain-Wiik til Klassekampen som først omtalte saken.

Ifølge henne har LO i Bergen vært tydelig på at det er partiene på venstresiden som støtter deres saker og som LO har støttet i valgkampen.

Hussain-Wiik gikk selv sammen med Ap-ordfører Marte Mjøs Pedersen i 1. mai-toget bak parolen «Velg fellesskap, stem rødgrønt».

Det er ventet at Ap, KrF, Venstre og MDG kommer med politisk plattform for samarbeidet over helga, og LO i Bergen forventer en tydelig venstreprofil på denne plattformen.

– Vi forventer at politikken skal ligge på venstresiden, sier Hussian-Wiik, til Klassekampen.

Guri (21) flyttet til Bergen og fikk hel stilling som helsefagarbeider i kommunens eget vikarbyrå

Konsekvenser for neste valgkamp

Også andre LO-tillitsvalgte som avisa har snakket med er skuffet og mener det nye politiske flertallet i Bergen ikke har tilstrekkelig forankring i fagbevegelsen.

– Vi har drevet en aktiv valgkamp, men det er ikke dette byrådet vi har drevet valgkamp for, sier styremedlem i LO Bergen om Omland, Jorge Dahl til Klassekampen.

– Det vil overraske meg stort om ikke dette kommer til å få konsekvenser for valgkampen vi skal i gang med om et drøyt år, legger han til.

Ifølge Bergens Tidende var Høyre nær ved å få med KrF på et byrådssamarbeid. SV-leder i Bergen Mikkel Grüner mener Ap handlet i panikk da SV ble sendt ut i kulda og sier at SV ikke vil garantere for det nye byrådet.

– Vi vil stemme for det vi er for og mot det vi er mot uten å ta hensyn til det sittende byrådet, sier han til Klassekampen.

Byråd i Bergen fikk skudd gjennom vinduet

– Det beste og eneste alternativet

Byrådsleder Roger Valhammer skriver i en tekstmelding til avisa at samarbeidet med Venstre, KrF og MDG etter hans vurdering av den parlamentariske situasjonen i Bergen var det klart beste og eneste alternativet for å ta byen i en mer miljøvennlig og rettferdig retning.

«De siste ukene med forhandlinger har vist at det er mye partiene er enige om og det vil gi et godt grunnlag for politikk fremover», skriver han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy