Er «robotsauen» trygg i hagen?

wikipedia.org

Drømmen for mange er en automatisk gressklipper, også kalt «robotsau». Men hva om noen stjeler den mens du er på jobb eller ferie?

2016061511510020160704132054

knut.nygaard@fagbladet.no

10 000 - 20 000 kroner. Det er prisen for en plettfri plen som klippes mens du nyter din limonade i hengekøya eller gjør annet nødvendig vedlikehold.

Robotklippere blir satdig mer vanlige, og de gjør jobben mens du er borte. Og når det er lite strøm på batteriet ruller klipperen selv bort til ladestasjonen for påfyll.

Les også: • Hjemforsikringen blir med deg i hele Norden

Er du forsikret?

Men hva om noen stjeler den når du er borte? Dekker forsikringen da tapet?

Har du Lofavør Kollektiv Hjem, er du sikret.

«LOfavør Kollektiv Hjem har en tyveridekning fra privat boligs uteareal for inntil kr 30 000.

Denne dekker de gjenstandene som står ute som hagemøbler, utegrill ol. Innfor denne dekningen vil også robotklipper inngå og blir kunden frastjålet klipperen vil den være dekket.» heter det fra ekspertene.

– Dette betyr at gjenstander, møbler og utstyr som det er naturlig står ute på sommeren er dekket mot tyveri, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1 til fagbladet.no.

Les også: • Dekker forsikringen varmepumpa og brillene?

– Ta inn høytrykksspyleren

Men du bør likevel tenke deg om når det gjelder andre ting du lar stå ute i hagen. Anbefalingen er klar:

– Høytrykksspyler og vanlig gressklipper er det vel mest naturlig at står i bod eller garasje når de ikke er i bruk, mens robotgressklipper og grill typisk er gjenstander som hører hjemme utendørs, sier Gundersen.

Utetingene dine er altså dekket når de står på utearealet til din bolig. Det er trygt å vite nå som sommeren kommer for fullt.

Les også: • Dekkes bunad og snøfreser?

– Pass på de dyreste hageredskapene

Også Tryg gir dekning for robotklippere på avveie:

– Vi oppfordrer alltid til å passe på de dyreste hageredskapene, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Gjerne ved å plassere dem i en låst garasje. Men vi skjønner at det ikke er like enkelt å ta disse gressklipperne inn i huset for kvelden. Gressklipperne kommer i samme kategori som dyre gassgriller. Vi foretar stort sett ikke noen reduksjon i utbetaling om grill eller robotgressklippere blir stjålet, sier Steen.

Les også: • Derfor må du låse garasjen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy