Energistreiken er over:

– Avspasering skal avtales lokalt

STREIKEN OVER: Partene ble enige om en anbefalt avtale tirsdag ettermiddag. Dermed er energistreiken over. I tillegg til at partene er enige om avspaseringsordning, er Fagforbundets Stein Guldbrandsen også fornøyd med et bra løft av minstelønnssatsene.

STREIKEN OVER: Partene ble enige om en anbefalt avtale tirsdag ettermiddag. Dermed er energistreiken over. I tillegg til at partene er enige om avspaseringsordning, er Fagforbundets Stein Guldbrandsen også fornøyd med et bra løft av minstelønnssatsene.

Fotomontasje: Per Flakstad

Den snart sju uker lange streiken blant over tusen medlemmer i EL og IT Forbundet og Fagforbundet er over etter at arbeidstakerne og arbeidsgiverne ble enige om en anbefalt avtale tirsdag ettermiddag.

2016110909320020161109150138

per.flakstad@fagbladet.no

Konflikten dreide seg i første rekke om avspaseringsordningen til beredskapsvaktene. Løsningen partene nå er blitt enige om innebærer at vaktene ikke lenger er obligatoriske gjennom den sentrale tariffavtalen. Innholdet i vaktenes og kompensasjon må avtales i hvert enkelt selskap, dersom energimontørene skal ha plikt til å delta.

Over tusen ansatte har vært i streik over hele landet. 49 av dem er medlemmer i Fagforbundet.

Fornøyd

– Vi har kommet fram til en god løsning. Nå må hvert enkelt selskap finne en ordning som gir en trygg og sikker beredskap. Det er vi gjerne med på å avtale lokalt, sier Bjørn Fornes, EL og IT Forbundets forhandlingsleder.

– I tillegg har vi fått en bra løft av minstelønnsatsene, sier Stein Guldbrandsen som har ledet forhandlingene på vegne av Fagforbundet.

Dette er de enige om:

• Det gis ikke generelt tillegg sentralt. Tillegg forhandles lokalt med bakgrunn i frontfagets ramme på 2,4 prosent. Fristen for lokale forhandlinger er 15.desember.

• Alle minstelønnssatser er hevet med 10.000 kroner, Unntatt Unge Arbeidstakere som er hevet med 5000 kroner.

• Vaktsatsene er hevet.

• Det er innført et tillegg for Faglig veileder/instruktør (de som har med seg lærlinger).

• Det skal dokumenteres fra bedriften at det er gitt tillegg for Leder For Sikkerhet.

Uravstemning

Forhandlingsutvalget i KS Bedrift er tilfreds med at konflikten ble løst gjennom dialog mellom partene.

– På vegne av strømkundene er vi fornøyd med at streiken er over og at arbeidet i bedriftene kan gjenopptas så snart som praktisk mulig, sier administrerende direktør Bjørg Ravlo Rydsaa i KS Bedrift.

Forhandlingsresultatet skal nå ut på uravstemning. Fristen for Fagforbundets medlemmer er 20. november. Avstemningen vil bli gjennomført elektronisk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy