JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energistreiken er over:

– Avspasering skal avtales lokalt

STREIKEN OVER: Partene ble enige om en anbefalt avtale tirsdag ettermiddag. Dermed er energistreiken over. I tillegg til at partene er enige om avspaseringsordning, er Fagforbundets Stein Guldbrandsen også fornøyd med et bra løft av minstelønnssatsene.

STREIKEN OVER: Partene ble enige om en anbefalt avtale tirsdag ettermiddag. Dermed er energistreiken over. I tillegg til at partene er enige om avspaseringsordning, er Fagforbundets Stein Guldbrandsen også fornøyd med et bra løft av minstelønnssatsene.

Fotomontasje: Per Flakstad

Den snart sju uker lange streiken blant over tusen medlemmer i EL og IT Forbundet og Fagforbundet er over etter at arbeidstakerne og arbeidsgiverne ble enige om en anbefalt avtale tirsdag ettermiddag.

2016110909320020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Konflikten dreide seg i første rekke om avspaseringsordningen til beredskapsvaktene. Løsningen partene nå er blitt enige om innebærer at vaktene ikke lenger er obligatoriske gjennom den sentrale tariffavtalen. Innholdet i vaktenes og kompensasjon må avtales i hvert enkelt selskap, dersom energimontørene skal ha plikt til å delta.

Over tusen ansatte har vært i streik over hele landet. 49 av dem er medlemmer i Fagforbundet.

Fornøyd

– Vi har kommet fram til en god løsning. Nå må hvert enkelt selskap finne en ordning som gir en trygg og sikker beredskap. Det er vi gjerne med på å avtale lokalt, sier Bjørn Fornes, EL og IT Forbundets forhandlingsleder.

– I tillegg har vi fått en bra løft av minstelønnsatsene, sier Stein Guldbrandsen som har ledet forhandlingene på vegne av Fagforbundet.

Dette er de enige om:

• Det gis ikke generelt tillegg sentralt. Tillegg forhandles lokalt med bakgrunn i frontfagets ramme på 2,4 prosent. Fristen for lokale forhandlinger er 15.desember.

• Alle minstelønnssatser er hevet med 10.000 kroner, Unntatt Unge Arbeidstakere som er hevet med 5000 kroner.

• Vaktsatsene er hevet.

• Det er innført et tillegg for Faglig veileder/instruktør (de som har med seg lærlinger).

• Det skal dokumenteres fra bedriften at det er gitt tillegg for Leder For Sikkerhet.

Uravstemning

Forhandlingsutvalget i KS Bedrift er tilfreds med at konflikten ble løst gjennom dialog mellom partene.

– På vegne av strømkundene er vi fornøyd med at streiken er over og at arbeidet i bedriftene kan gjenopptas så snart som praktisk mulig, sier administrerende direktør Bjørg Ravlo Rydsaa i KS Bedrift.

Forhandlingsresultatet skal nå ut på uravstemning. Fristen for Fagforbundets medlemmer er 20. november. Avstemningen vil bli gjennomført elektronisk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy