JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige i natt om ny avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter

HØYERE LØNN: Dyrepleierne får hevet lønnen etter at oppgjøret med NHO Mat og Drikke kom i havn i natt. Illustrasjonsfoto.

HØYERE LØNN: Dyrepleierne får hevet lønnen etter at oppgjøret med NHO Mat og Drikke kom i havn i natt. Illustrasjonsfoto.

Ola Tømmerås

Klokka fire i natt ble partene i oppgjøret for dyrepleierne og klinikkassistentene enige om et oppgjør som blant annet hever lønnsnivået deres.

2016111008090020230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Alle får 2 kroner mer i timen som generelt tillegg fra 1. mai, og minstelønnssatsene skal heves med 1 krone fra samme dato. Det gir totalt en økning på 3 kroner i timen.

I tillegg får dyrepleierne og klinikkassistentene et generelt tillegg på 2 kroner i timen fra 1. september i år.

28 år i dyrenes tjeneste

Fornøyd

– Dyrepleiere og klinikkassistenter er blant de aller lavest lønte i samfunnet, og vi kan ikke godta en ytterligere forverring av lønnsnivået. Vi forventet at motparten ville komme oss i møte med en profil som ville gjøre at lønnsnivået nærmer seg et anstendig nivå, sa Fagforbundets forhandlingsleder Roger H. Heimli etter at forhandlingene med NHO Mat og Drikke ble brutt 13. oktober.

Etter fire timers mekling på overtid var han derfor fornøyd med at arbeidsgiverne gikk med på å heve lønnsnivået til de ansatte.

Energistreiken er over

Ber om å gjennomgå overtidspraksis

I tillegg til det økonomiske resultatet, er partene også enige om at ansatte i foreldrepermisjon skal få inntil ett års ansiennitet i permisjonen. Klinikkene skal også utarbeide retningslinjer for avlønningen av studenter i praksis.

I en protokolltilførsel ber også både Fagforbundet og NHO Mat og Drikke om at klinikkene tar med tillitsvalgte lokalt og gjennomgår praksisen ved overtidsbetaling og avspasering slik at dette skjer i tråde med gjeldende lov- og avtaleverk.

Følg Fagbladet på Facebook

Uravstemning

Oppgjøret gjelder rundt 100 medlemmer i forbundet, og resultatet går nå til uravstemning. Det er foreløpig ikke fastsatt noen frist for avstemningen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy