Ungdommen får billigere gruppeforsikring

pixabay.com

For alle fagforbundsmedlemmer under 34 år.

2016062912410020160704131244

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundet har forhandlet fram en lavere forsikringspremie på forbundets gruppeforsikring for alle medlemmer under 34 år.

Les også: • Hjemforsikringen følger etter deg i hele Norden

Forsikringen er spesielt tilrettelagt for Fagforbundets medlemmer, og gir dem økonomisk trygghet hvis noe skulle skje med dem eller deres familie. Forsikringen gir en erstatning ved uførhet, dødsfall, eller ulykke.

Utbetalingen kommer i tillegg til eventuelt andre forsikringsordninger som medlemmene har privat, gjennom arbeid eller tariffavtaler.

Les også: • Dekker forsikringen varmepumpa og brillene?

– Vi vet at våre unge medlemmer er blant dem som trenger en slik forsikring mest. De er gjerne i en etableringsfase der de har stiftet familie og tatt opp gjeld, noe som gjør at konsekvensene vil være alvorlige hvis noe skulle skje dem, sier spesialkonsulent i forbundets forsikringssekretariat, Morten Helland.

Les også: • Er bunaden og snøfreseren dekket gjennom L0favør?

– Samtidig er det også denne gruppen medlemmer som ikke har opparbeidet seg lang ansiennitet, og som kan ligge lavt i lønn. Derfor opplever vi at mange ikke synes de har råd til å bruke penger på en slik forsikring, fortsetter han.

Følg Fagbladet på Facebook

For å hjelpe de unge medlemmene, er det derfor besluttet å redusere månedspremien for medlemmer under 34 år fra 329 til 249 kroner fra 1. september i år.

Forbundet starter også etter sommeren en kampanje for å få flere unge til å tegne gruppeforsikring, og nye forsikringstakere vil få lavere premie fra 1. oktober.

– Hvis vi lykkes med å rekruttere flere unge til gruppeforsikringen, vil det gjøre den enda mer bærekraftig, slik at vi kan fortsette å holde premien lavere enn i private selskaper også for våre godt voksne medlemmer, sier Morten Helland.

Han anbefaler også alle medlemmer å ta en gjennomgang av sitt eget forsikringsbehov med jevne mellomrom, slik at de har riktig dekning dersom noe skulle skje.

Les også: • Dette må du huske på om du blir syk i ferien

• Så mye ferie har du krav på i sommer

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy