Avverget storstreik:

– Seier for medlemmene

SEIER: LO Stats forhandlingsleder Eivind Gran er glad og lettet etter fire døgn med intens mekling.

SEIER: LO Stats forhandlingsleder Eivind Gran er glad og lettet etter fire døgn med intens mekling.

Morten Hansen

Storstreiken ble avverget i siste liten og medlemmene sikret rett til å bestemme over framtidas pensjoner.

2016091914461320160920123001

ingeborg.rangul@fagbladet.no

4 timer etter midnatt natt til lørdag var det klart at en storstreik ble avverget og at LO Stat hadde sikret forhandlingsretten på pensjon i Vinmonopolet, Ruter, Flytoget, SIVA, AIM Norway, studentsamskipnaden i Bergen, Stavanger og Østfold samt Norlandias barnehager.

En sliten forhandlingsleder for LO Stat, Eivind Gran sa til FriFagbevegelse at han var lettet og sliten da han og delegasjonene kom ut fra Riksmeklerens kontorer like over 04.00 lørdag morgen.

Unngikk streik i de private barnehagene

– Vi jobber for at ansatte skal gå ut av arbeidslivet med rak rygg og stolthet. Jeg er glad vi fikk gjennomslag i meklingen og unngikk storstreik, sier Eivind Gran, forhandlingsleder i LO Stat.

Gjennombrudd: I mål med pensjon

krevende mekling

Strid om pensjon var hovedårsaken til gigameklingen mellom LO Stat og Spekter. Pensjon er utsatt lønn, og skal være gjenstand for diskusjon og forhandling. Ikke et diktat fra arbeidsgiverne.

LO Stat meklet på vegne av Fellesforbundet, Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT), Handel og Kontor i Norge (HK), Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) Fellesorganisasjonen (FO), Fagforbundet og Norsk Tjenestemannslag (NTL).

LO Stat har sikret forhandlings¬retten på pensjon i Norlandias barnehager og Ruter med flere. Også Drammen Scene er i mål.

– Det har vært en krevende mekling med store utfordringer, sier forhandlingsleder for Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen til fagforbundet.no.

–Resultatene er til å leve med. Forhandlingsutvalgenes arbeid har vært helt avgjørende for resultatet, sier Larsen.

• Jan Davidsen krever forhandlingsrett på pensjoner

Løsning i Norlandia barnehager

De ansatte i Norlandia barnehager får et generelt tillegg innenfor ei ramme som er sammenlignbar med resultatene i barnehagesektoren for øvrig. Pensjon for tariffperioden 2016 –2018 blir en videreføring av ordningen som ble avtalt i mars 2015.

Et løft for Union Scene

Drammen Scener ble enige om arbeidstidsordning. Kulturarbeiderne fikk uttelling på lønnsramma med 2,4 prosent tillegg, som i frontfaget. Det gir et generelt tillegg på 10.525 per årsverk, med virkning fra 1. april 2016. Deltidsansatte får et forholdsmessig tillegg.

Etter fusjonen mellom Drammen Teater og Union Scene i 2011 har ikke overenskomsten omfattet ansatte ved Union Scene, som har hatt vesentlig dårligere ordninger. Årets tariffoppgjør gir medarbeiderne på de to arbeidsstedene samme avtalevilkår.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy