JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemsvekst i Fagforbundet:

Fagforbundet med rekordoppslutning

Arkivfoto: Jan Erik Østlie

370.000 medlemmer kan Fagforbundet nå skilte med. Det gjør forbundet til aller størst i LO med god margin.

2019081515290020190816091318

helge@lomedia.no

Siden 1. januar har Fagforbundet fått 3.800 nye medlemmer. Og flere kan det bli. 27. august skal Postkom ha sitt ekstraordinært landsmøte. Uravstemningen og innstillingen sier ja til Fagforbundet.

Det vil gi 17.000 nye medlemmer.

p

Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen, har jobbet mye med rekruttering.

– Det at vi vokser og at det skjer så hurtig er veldig bra. Det er historiske tall. Det som er viktig er at vi får respons på det vi gjør, om det er sykehusstreik, pensjon, verving på alle måter. Folk responderer på tilbudet vårt. Vi har sinnsykt mange bra tillitsvalgte. Det er vår største fordel og helt avgjørende for oss, sier Larsen til FriFagbevegelse.

Det vi har gjort i det siste er å fokusere på tariff-politisk makt, yrkesfaglig makt og politisk makt. Folk må vite hvorfor de er medlemmer i forbundet. Vi vil ikke ha medlemmer for å ha medlemmer, men for å ha tariff-politisk makt.

p

Kommunesektoren er den aller største delen av Fagforbundet. Også innenfor sykehusene, frisører og barnevern i statlig sektor, blant annet.

– Vi begynner å bli veldig brede både i privat og offentlig sektor. Men det offentlige har den største gruppen, men vokser i privat sektor, mener Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy