Kan antenne under lading: – Ikke bruk denne lighteren

Har du fått en slik lighter fra Fagforbundet, så skal du enten returnere den til importøren Sørlandsreklame AS, eller levere den hos mottaker av elavfall. Ikke bruk den.

Har du fått en slik lighter fra Fagforbundet, så skal du enten returnere den til importøren Sørlandsreklame AS, eller levere den hos mottaker av elavfall. Ikke bruk den.

Sørlandsreklame AS

En ladbar peislighter med Fagforbunds-reklame trekkes fra markedet. Den kan nemlig selvantenne under lading.

2020012912113920200129141240

Bestill heller gjennom Fagforbundets nettbutikk sentralt. Vi kan levere nesten alt

Kristoffer Tandberg, organisasjonsavdelingen i Fagforbundet

ola.tommeras@fagbladet.no

En elektronisk peislighter som kan lades via USB-inngang, blir trukket tilbake fra markedet. En lighter har selvantent. Peislighterene det gjelder, bærer logoen til Fagforbundet Porsgrunn og Fagforbundet Farsund.

Ligtherene er ikke fra Fagforbundets nettbutikk eller fra noen av Fagforbundets faste leverandører av materiell. De er bestilt lokalt, etter det Fagbladet har fått opplyst.

– Returner lighteren

Lighteren er importert av firmaet Sørlandsreklame AS, og importøren ber alle som måtte ha en slik Fagforbunds-lighter om å returnere denne umiddelbart.

– Vi betaler returporto. Eventuelt kan du levere lighteren til mottaker av elektronisk avfall, opplyser Sørlandsreklame på sine nettsider.

Det skal finnes 500 lightere med Fagforbundslogoen, i tillegg til 100 som var bestilt av Forskerforbundet.

Beklager sterkt

– Vi fikk tilbakemelding fra Porsgrunn om at en lighter hadde branntilløp under lading. Det er den eneste vi har fått tilbakemelding på, opplyser Nils Petter Pedersen i Sørlandsreklame til Fagbladet.

Lighterene er produsert i desember og januar 2017-18. I tillegg til Fagforbundet Porsgrunn og Farsund, har Sørlandsreklame funnet 100 lightere fra samme produksjon som ble bestilt av Forskerforbundet. Også disse tilbakekalles.

Importøren meldte selv lighteren til DSB, og den er nå listet over farlige produkter på farligeprodukter.no.

– Vi beklager sterkt det som har hendt, sier Pedersen.

– Bestill heller fra Fagforbundets nettbutikk

– Fagforbundets nettbutikk kan levere nesten hva som helst. Det er ikke nødvendig å bestille lokalt, sier Kristoffer Tandberg i Fagforbundets organisasjonsavdeling sentralt.

Han vil helst ha bestillinger gjennom Fagforbundets nettbutikk, framfor at lokale lag velger egne leverandører. I nettbutikken er både kvalitet og etisk produksjonslinje hos leverandøren sikret.

– Det er veldig uheldig om vi får ukvalifiserte produkter på markedet med vår logo, sier Tandberg til Fagbladet.

Utenfor vår kontroll

– Vi har ingen kontroll hos leverandører vi ikke har avtale med, men for medlemmer og potensielle medlemmer så er likevel alt Fagforbundet når det har vår logo på – uansett hvem som har levert det, påpeker han.

– Vi har sett at Fagforbundets profil ikke alltid blir fulgt ved lokale bestillinger, spesielt når det gjelder logo og farge. Men det er sjelden vi hører om farlige produkter. Jeg vet kun om ett tidligere tilfelle med en nødlader. Den var også bestilt utenfor nettbutikken vår, sier Tandberg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy