Mette Nord: – Jeg oppfordrer alle til å delta i Pride

MEDMENNESKER: Mats Monsen, Mette Nord og Katrine Froestad er alle opptatt av inkludering og likestilling og oppfordrer alle til å delta i Pride.

MEDMENNESKER: Mats Monsen, Mette Nord og Katrine Froestad er alle opptatt av inkludering og likestilling og oppfordrer alle til å delta i Pride.

Guro Gulstuen Nordhagen

Pride feirer 50 år og i dag åpner Pride Park igjen i Spikersuppa i Oslo.

2019061913204920190620144046

guro.gulstuen.nordhagen@fagbladet.no

– Noe av det fineste som fins er å kunne fortelle at du har funnet en kjæreste. Det må være en menneskerett for alle, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

I år feirer vi 50-årsjubileum på den moderne homokampen som startet i New York i 1969. På lørdag vil Oslo bli preget av farger, musikk og mangfold når den 37. Pride Parade går gjennom gatene.

– Folk må få elske

Pride er en årlig feiring av lesbiske, homofile, bifile, transkjønnede, Queer og flere (LHBTQ+). I Norge går det parader i store deler av landet mellom februar og november.

Mette Nord får ikke deltatt i lørdagen parade i Oslo, med oppfordrer alle som kan til å delta. Selv skal hun gå i Skien i september.

– Det er utrolig viktig å være en støttespiller og et medmenneske. Vi må stille opp for å kunne skape en trygghet for alle uavhengig av kjønn og legning. Folk må få elske den de elsker, sier hun.

Fagforbundet har i forbindelse med feiringen fargelagt logoen sin i regnbuens farger for å vise at de støtter Pride. Nord påpeker at hets og diskriminering strider mot verdigrunnlaget til Fagforbundet og det de ønsker; åpenhet.

– Det skal være naturlig å snakke åpent om kjæresten sin, også på arbeidsplassen. Det skal være et arbeidsmiljø som inviterer til åpenhet mellom kollegaer, sier Mette Nord.

Regnbuefrokost

Leder av Fagforbundet Ung, Mats Monsen, får heller ikke gått i paraden på lørdag, men er glad for at de unge medlemmene er godt representert i parader landet rundt.

– Vi er opptatt av å snakke fram inkludering og å se alle i samfunnet, så vi markerer Pride. Jeg har selv mange homofile og lesbiske venner og er opptatt av likeverd og likestilling. Pride er en perfekt feiring av det, sier han.

Han forteller at en stor gjeng skal gå i Oslo og at de var godt representert i paraden i Bergen også.

Leder av Fagforbundet Ung i Hordaland, Katrine Froestad, gikk i paraden og var med å arrangere regnbuefrokost i Bergen for tredje året på rad.

– Det er et stort mangfold i Fagforbundet Ung, og det er et stort potensiale i forbundet i hele landet til å markere seg enda tydeligere, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy