Fagforbundet først ute med regioner:

Norges største fagorganisasjon slår sammen to fylker

LEDERTRIO: Den nye regionen ledes av (.f.v) nestleder Gunn Elin Flakne, regionleder Arne Jan Skjerdingstad og netleder Brit Gulli Rones.

LEDERTRIO: Den nye regionen ledes av (.f.v) nestleder Gunn Elin Flakne, regionleder Arne Jan Skjerdingstad og netleder Brit Gulli Rones.

Tarjei Leirstad

Slår stortingsfristen med ett år.

2016121312031520161219140728

Trøndelag blir ett fylke fra 2018. Det har Stortinget vedtatt. Fagforbundet slår sammen fylkesleddene allerede fra januar 2017.

Mandag kveld ble Fagforbundet Trøndelag enstemmig vedtatt, etter å ha slått sammen fylkesleddene for Nord- og Sør-Trøndelag. Sammenslåingen har vært forberedt i lang tid.

Fagforbundet til kamp mot lofotolje

– En historisk dag for Fagforbundet. Trøndelag har snudd seg raskt og funnet en god løsning, fastslår Odd Haldgeir Larsen som er nestleder i Fagforbundet.

– Utgangspunkt for sammenslåingen er å frigjøre ressurser for å kunne følge opp fagforeningene våre enda bedre. Det mener jeg vi nå får til, sier Larsen.

Fagforbundet og LO og saksøkte kommune som lyste ut deltidsstillinger

Beholder alle ressurser

Fagforbundet har i lang tid vurdert organisasjonens oppbygging, for å finne måter å bistå foreningene bedre. Målet er en større nærhet til folk ute på arbeidsplassene.

– Denne omorganiseringen er ikke for å spare penger, det blir ingen kutt i ressursene verken økonomisk, ansatte eller valgte representanter. Målet er å få mulighet til å følge opp tettere de fagforeningene som trenger mer hjelp. De tillitsvalgte skal få bedre støtte og hjelp ute på arbeidsplassene.

Fagforbundet mener at innbyggerne blir lurt i Steigen

Modell for hele Fagforbundet

I første omgang er Region Trøndelag et prosjekt fram til 2019. Saken står på sakskartet på Fagforbundets landsmøte i oktober 2017. Men Larsen tror denne organisasjonsmodellen vil danne grunnlag for framtid organisering av Fagforbundet.

– Det har vært mange runder med debatt og spørreskjema for å finne ut hvor skoen trykker, og hvordan finne beste organisering. Den enstemmige beslutningen tyder på at vi er på rett vei.

Følg Fagbladet på Facebook

Ny ledelse region Trøndelag

Den nye lederen, Arne Jan Skjerdingstad, er fra Melhus. Han skal lede forbundsregion Trøndelag sammen med nestlederne Brit Gulli Rones fra Steinkjær og Gun Elin Flakne fra Tydal.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy