JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre ting du ikke vet om forsikringen din

Pixabay

Vanskelig å holde greie på forsikringsvikårene i LO favør? Her er noen tips.

2016101909040320161019145133

tips@fagbladet.no

Hva sier for eksempel forsikringsavtalen om å låse nøkkelen inne i en boks på husveggen?

Dekker forsikringen varmepumpa og brillene?

Hvilke fordeler har par som begge er innmeldt i LO? Hva sier forsikringen om nøkkelbokser med kodelås, og trenger barna reiseforsikring etter fylte 18?

Hjemforsikringen blir med deg i hele Norden

Par slipper egenandeler

I de fleste fagforbund er det ikke mulig for enkeltpersoner å reservere seg mot kollektiv-hjemforsikringen. En husstand med to LO-medlemmer vil da være nødt til å betale årsavgiften på 840 kroner to ganger.

Derfor må du låse garasjen

– Etter ca. tre og et halvt år vil en husstand med to LO-medlemmer ha betalt 5880, mot de 2940 kronene en husstand med ett LO-medlem har betalt. Vi anser det som urimelig at de må betale en ekstra egenandel på forsikringen, siden de betaler det dobbelte av hva en husstand med ett LO-medlem betaler for samme vare. Egenandeler på inntil 3000 kroner dekkes derfor for par, sier Morten Helland, Fagforbundets fagansvarlige for forsikring.

Er «robotsauen» trygg i hagen?

Nøkkelboks er ikke uforsvarlig

Mange lurer på om det er trygt å låse inn husnøkkelen i en nøkkelboks med kodelås.

– Det har blitt vanligere å henge opp en nøkkelboks med kodelås på husveggen ved inngangsdøren, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Fagbladets spalte "Bare spør".

– Til dere som lurer på om dette kan bryte med forsikringens sikkerhetsforskrifter, er det bare å senke skuldrene. En nøkkel i en boks anses som innelåst og utilgjengelig for uvedkommende. Unntaket er dersom du glemmer å låse boksen, på samme måte som om du glemmer å låse ytterdøren.

Derfor må du låse garasjen

Send 18-åringen trygt ut i verden

Og så er det spørsmålet om når barna blir så store at de må kjøpe sin egen reiseforsikring.

– Før fylte 20 kan du trygt sende barna dine alene på ferie utlands. LOfavør-reiseforsikringen dekker barna, så lenge de har samme folkeregistrerte adresse som innehaver av reiseforsikringen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

– Vårt heteste tips er å sende med dem en kopi av reiseforsikringsbeviset, da er man sikret raskere hjelp dersom noe skulle skje.

Dekker forsikringen bunaden og snøfreseren?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy