Tre ting du ikke vet om forsikringen din

Pixabay

Vanskelig å holde greie på forsikringsvikårene i LO favør? Her er noen tips.

2016101909040320161019145133

tips@fagbladet.no

Hva sier for eksempel forsikringsavtalen om å låse nøkkelen inne i en boks på husveggen?

Dekker forsikringen varmepumpa og brillene?

Hvilke fordeler har par som begge er innmeldt i LO? Hva sier forsikringen om nøkkelbokser med kodelås, og trenger barna reiseforsikring etter fylte 18?

Hjemforsikringen blir med deg i hele Norden

Par slipper egenandeler

I de fleste fagforbund er det ikke mulig for enkeltpersoner å reservere seg mot kollektiv-hjemforsikringen. En husstand med to LO-medlemmer vil da være nødt til å betale årsavgiften på 840 kroner to ganger.

Derfor må du låse garasjen

– Etter ca. tre og et halvt år vil en husstand med to LO-medlemmer ha betalt 5880, mot de 2940 kronene en husstand med ett LO-medlem har betalt. Vi anser det som urimelig at de må betale en ekstra egenandel på forsikringen, siden de betaler det dobbelte av hva en husstand med ett LO-medlem betaler for samme vare. Egenandeler på inntil 3000 kroner dekkes derfor for par, sier Morten Helland, Fagforbundets fagansvarlige for forsikring.

Er «robotsauen» trygg i hagen?

Nøkkelboks er ikke uforsvarlig

Mange lurer på om det er trygt å låse inn husnøkkelen i en nøkkelboks med kodelås.

– Det har blitt vanligere å henge opp en nøkkelboks med kodelås på husveggen ved inngangsdøren, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Fagbladets spalte "Bare spør".

– Til dere som lurer på om dette kan bryte med forsikringens sikkerhetsforskrifter, er det bare å senke skuldrene. En nøkkel i en boks anses som innelåst og utilgjengelig for uvedkommende. Unntaket er dersom du glemmer å låse boksen, på samme måte som om du glemmer å låse ytterdøren.

Derfor må du låse garasjen

Send 18-åringen trygt ut i verden

Og så er det spørsmålet om når barna blir så store at de må kjøpe sin egen reiseforsikring.

– Før fylte 20 kan du trygt sende barna dine alene på ferie utlands. LOfavør-reiseforsikringen dekker barna, så lenge de har samme folkeregistrerte adresse som innehaver av reiseforsikringen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

– Vårt heteste tips er å sende med dem en kopi av reiseforsikringsbeviset, da er man sikret raskere hjelp dersom noe skulle skje.

Dekker forsikringen bunaden og snøfreseren?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy