Regjeringen gir milliontilskudd for å styrke fagskolene

Håvard Sæbø

Regjeringen ønsker å styrke fagskoler rundt om i landet, og spytter inn 40 millioner kroner i utviklingsmidler for å heve kvaliteten i fagskoleutdanningene.

2019052010124320190520101243

Tildelingen skjer gjennom det nye direktoratet Diku, som ble opprettet i fjor.

– Disse midlene vil gi økt kvalitet i fagskoleutdanningene. Flere fagskoler vil nå kunne utvikle nye tilbud, kjøpe nytt utstyr og utvikle digitale læremidler. Det er viktig at fagskolene er oppdaterte og utdanner fagskolestudentene slik at de kan møte næringslivets behov, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Til sammen er det 22 fagskoler fordelt på 16 fylker som får støtte i 2019. Fagområder som byggfag, maritime fag, robotikk, helsefag og luftfartsfag er blant de som er representert.

p

De største tilskuddene går til tverrfaglig og byggfag ved Fagskolen i Hordaland, som får 5.4 millioner kroner. El-fag og helsefag ved Fagskolen Innlandet får 4,9 millioner kroner, og maritime fag ved Nordland fagskole tildeles 3,9 millioner kroner.

– Norge vil trenge opp mot 100 000 flere fagarbeidere innen 2030, og vi står midt oppe i en viktig omstilling i norsk økonomi og næringsliv. Derfor er det et bredt spekter av fagområder som tildeles midler, og denne satsingen fører til at mange studenter og bransjer får ny og spennende kunnskap. Regjeringen ønsker å løfte fagskolene, og det gjør vi med denne tildelingen, sier Sanner.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy