JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet Finans og teknologi:

Jannicke kapret viktig styreplass. – Historisk!

MER INNFLYTELSE: Leder Jannicke Skaanes i Fagforbundet Finans og teknologi er valgt inn i DNBs konsernstyre. – Dette sikrer oss mer innflytelse og påvirkningskraft, sier hun.

MER INNFLYTELSE: Leder Jannicke Skaanes i Fagforbundet Finans og teknologi er valgt inn i DNBs konsernstyre. – Dette sikrer oss mer innflytelse og påvirkningskraft, sier hun.

Alf Ragnar Olsen

For første gang har Fagforbundet Finans og teknologi fått en av ansattplassene i konsernstyret hos DNB Bank ASA.

2022051308410920220513084105

alf@lomedia.no

– Dette er historisk. Det sikrer mer mangfold i styret og jeg vil fronte LOs verdier der, sier Jannicke Skaanes.

Jannicke Skaanes er leder for Fagforbundet Finans og teknologi, som er en del av Fagforbundet Post og finans.

Hun sier de har benyttet styrevalget til profilering av forbundet og dets satsingsområder, og at de er svært fornøyde med valget.

Dette er første gang Fagforbundet Finans og teknologi har fått en av ansattplassene i konsernstyret hos DNB Bank ASA.

– Tidligere har Finansforbundet pleid å ta alle ansattrepresentantene, men vi fikk økt tilslutning nå, sier Skaanes til Posthornet.

Motiverende

YS har ti ganger så mange medlemmer som Fagforbundet Finans og Teknologi hos DNB, sier hun til eget forbund. Til Posthornet forteller tillitsvalgt Morten Bakkelund at de samarbeidet med NITO, Tekna og Econa om en felles liste. Det ga uttelling. Med over 33 prosent av stemmene, sikret man seg plass i konsernstyret.

– Vi håpet på styreplass denne gangen, og jobbet målrettet for det. Det lyktes, og vi er veldig fornøyde, sier Bakkelund.

Fagforeningsleder Jannicke Skaanes toppet lista, og går inn i konsernstyret den kommende perioden. Hun er svært takknemlig for tilliten.

– Vi fikk faktisk flere stemmer enn vi har medlemmer til sammen, og er glad så mange støttet oss og det vi står for. Resultatet viser at vi lyktes med å profilere oss og vise ansatte at det fins flere fagforeninger i DNB som ivaretar dem. Dette er utrolig motiverende for oss som forening og styrker oss i arbeidet videre, hvor vi ønsker å rekruttere inn flere, sier Jannicke Skaanes.

Mobilisere

Leder i Fagforbundet Post og Finans, Gerd Øiahals, sier valgdeltakelsen og resultatet viser viktigheten av å mobilisere og bruke stemmeretten.

– Våre tillitsvalgte i finanssektoren har gjort en veldig god jobb, og resultatet sikrer oss mer innflytelse enn tidligere, til det beste for medlemmene. Denne milepælen viser også hvor viktig det er at medlemmene deltar i styrevalgene, sier Øiahals.

– Styrerepresentasjon er viktig. Vi vurderer nå å be om ansattrepresentanter i styrene hos datterselskaper hvor vi per nå ikke har det – nærmere bestemt i Bring Express, Bring Home Delivery samt Bring Courier & Express, tilføyer Øiahals.

Til eget forbund sier Skaanes at hun er opptatt av at DNB sikrer seg for fremtiden gjennom bruk av ny teknologi, satsning på det grønne skiftet, og at oppgaver og prosesser utføres forsvarlig og bærekraftig.

– I DNB-styret vil jeg få kunnskap som er til stor fordel for Fagforbundet og oss arbeidstakere. Plassen gir også prestisje. Du blir mer respektert hvis du er styremedlem og ikke bare leder av en liten fagforening. Årsaken er det at du har de ansatte bak deg, og ikke kun dine egne medlemmer, legger hun til.

Dette er utrolig motiverende for oss som forening og styrker oss i arbeidet videre.

Jannicke Skaanes

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy