DELT BY: – Folk som bor øst i Oslo, stemmer for at de skal få bedre lønn og pensjon, sier Patrick Sontchou.
Karin E. Svendsen
karin.svendsen@fagbladet.no
Tillitsvalgt Patrick Sontchou er glad for at SV og Rødt er blitt sterkere i hovedstaden.
Han mener de rødgrønne i Oslo har vunnet valget fordi SV, Rødt og MDG (Miljøpartiet De Grønne) har vært så tydelige på hva de vil.
• Ina og Vigdis har samme jobb. Hvorfor tjener Vigdis 65.000 kroner mer enn Ina?
Skuffet over AP
– Folk stemmer ikke lenger på grunn av tradisjon. Arbeiderpartiet har ikke levert, og de har ikke vært tydelige, mener Patrick Sontchou.
Han ble skuffet i fjor da byråd Tone Tellevik Dahl fra AP bestemte at Oslo kommune ikke skulle ta tilbake Manglerudhjemmet så fort de kunne. AP-byråden ønsket å forlenge kontrakten med det kommersielle selskapet Unicare i to år.
– Det var Rødt som klarte å redusere det til ett år, sier Sontchou som er hovedtillitsvalgt for Unicareklubben Fagforbundet.
• – AP er ikke lenger et parti for arbeidere
SV og Rødt leverer
Etter dette valget føler Patrick Sontchou seg sikker på at Oslo kommune snart skal drifte Manglerudhjemmet igjen.
– SV og Rødt har gjort en kjempegod jobb, og de er tydelige på sin politikk. Det har velgerne belønnet dem for, sier han.
Nå gleder den tillitsvalgte seg til at Manglerudhjemmet igjen skal driftes av kommunen. Det skjer fra 3. juni 2020.
– For oss betyr det bedre lønn og bedre pensjon.
• Mette Nord: – Velgerne støtter ikke høyresidas løsninger
Store lønnsforskjeller
Ansatte på Manglerudhjemmet har en begynnerlønn på 288.000 kroner. Etter fire år tjener de 332.000 kroner. Ansiennitetsstigen stopper der.
Når kommunen overtar, skifter de tariffavtale. Da blir begynnerlønna minst 405.000 kroner i året. Helsefagarbeidere med fire års ansiennitet kan regne med en årsinntekt på minst 423.000 kroner.
Frykter MDG
Det eneste Patrick Sontchou nå frykter, er at MDG blir så sterkt at bare klima skal telle. Da kan kampen mot kommersiell drift og for bedre levekår bli borte, sier Patrick Sontchou.
70/30
Agnes Bridge Walton
Helsefagarbeiderne i hjemmetjenesten i Oslo gjør samme jobb uansett om de er ansatt i kommunen eller i kommersielle velferdsselskaper. Likevel tjener hjemmehjelpen i kommunen over 100.000 kroner mer i året.
Gorm Kallestad, NTB og Privat
SVELGET UNNA: Strandavatnet rommer 554 millioner kubikkmeter vann. Det var det god bruk for da "Hans" buldret i vei. Vedlikeholdsarbeiderne Torbjørn Haugo og Jan Egil Grue inspiserer. Til høyre i bildet ses overløpet der det bare er centimetere igjen.
Werner Juvik
Jonas Fagereng Jacobsen
GLEDER SEG PÅ MAT: Gunhild Johansen (til venstre) og Ingunn Svensgård åpner bakken med varm mat. Marte Husum i bakgrunnen og Kacper Roza, Alva Linea Myklemyr. Med de to dansende Lydia Emilie Foss Flaathen og Limar i front.
Werner Juvik
Nye tider: "Et super-resultat" kaller helsefagarbeider Gina Næss Høyres valgresultat i Trondheim. Samtidig har valgkampen hatt noen uventede konsekvenser. Næss har blant annet funnet mange gode samtalepartnere blant frivillige i andre partier. - Det har utvidet horisonten min. Vi ønsker alle å bidra med noe og er ofte enig i viktige saker. Jeg tror framtida blir å kjempe på tvers av politiske skillelinje for viktige saker.
Ole Martin Wold