JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb

Halvard Alvik / NTB scanpix

I 2015 gikk byrådet i Oslo inn for å få ned omfanget av midlertidige ansettelser. Likevel er 43 prosent av de ansatte i kommunen i dag uten fast jobb.

2019111908514020191119085139

I oktober 2015 la byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fram byrådets politiske plattform for de neste fire årene: «Byrådet vil redusere omfanget av midlertidige ansettelser, deltidsarbeid og etablere en kultur for heltidsstillinger».

En fersk rapport slår likevel fast at andelen midlertidig ansatte i kommunen er på 43 prosent. Tallet har vært det samme siden 2016, melder NRK.

– Jeg er overrasket over at tallet er høyt, og at det ikke har vært noen forbedring. Dette har byrådet snakket om, men åpenbart ikke lyktes med, sier Ola Kvisgaard (H), leder for kontrollutvalget.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at litt over 22 prosent av dem som jobber i Norge akkurat nå, er midlertidig ansatt. Ifølge arbeidsmiljøloven skal hovedregelen være faste ansettelser.

Omsorgsselskap finansiert av offentlige penger: Eierne kjørte luksusbiler og tok ut store summer til mat og privat vaskehjelp

p

Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG), som har ansvaret for personal- og arbeidsgiverpolitikken i kommunen, sier det er flere grunner til at kommunen har mange midlertidige ansatte. Blant annet jobber det mange studenter for kommunen.

– Vi ønsker å kunne tilby alle som ønsker det, fast heltidsstilling i kommunen, sier han til NRK. Han mener det er for tidlig å slå fast at grunnbemanningen i kommunen er for lav.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy