JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AUF ber Støre åpne døra for samarbeid med Rødt og MDG

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre

Nanna Aanes Wolden

AUF-leder Ina Libak ber Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre åpne for samarbeid med både Rødt og MDG for å nå målet om en ny regjering om to år.

2019112610520020200205092938

Flere sentrale topper i Ap har åpnet for et regjeringssamarbeid med Miljøpartiet De Grønne (MDG) etter stortingsvalget i 2021. Det mener også Arbeiderpartiets ungdomsparti, som også vil samarbeide med Rødt.

– På nåværende tidspunkt er det ikke riktig å stenge noen dører for noen av de på venstresiden som vil bidra til regjeringsskifte i 2021, sier AUF-leder Ina Libak til Klassekampen.

Libak understreker samtidig at det er viktig «å ta ting i riktig rekkefølge».

– Når jeg nå sier at man bør åpne for samarbeid, må man på et senere tidspunkt sette seg ned og se hvordan en regjering faktisk skal se ut. Det er det ikke riktig tidspunkt for nå, sier AUF-lederen.

Til avisen skryter hun av lokale rødgrønne samarbeid, særlig med MDG. I både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Kristiansand inngår Ap og MDG i samarbeidskoalisjoner.

Det har provosert flere industritopper i LO at Ap-topper åpner for et MDG-samarbeid. Libak sier hun har stor respekt for bekymringen i fagbevegelsen opplever.

Følg Fagbladet på Facebook

p

– Det er reelle bekymringer vi må svare på. Det viktigste vi skal gjøre fremover er å legge en plan for rettferdig omstilling som både kutter utslipp og holder folk i jobb, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy