Landsmøtet 2017:

– Dere er grunnmuren i det faglige arbeidet

SE FRAMOVER: – Nå er det viktig å bevare engasjementet og se framover til nye valg, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

SE FRAMOVER: – Nå er det viktig å bevare engasjementet og se framover til nye valg, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Per Flakstad

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen hilste landsmøtet med å takke for arbeidet i valgkampen. – Dere var grunnmuren i det arbeidet, sa han.

2017101613090520171016151711

per.flakstad@fagbladet.no

LO-lederen skulle ønske han kunne stått på talerstolen og hilst landsmøtet med å gratulere med valgseieren. Men det kunne han ikke.

Fantastisk innsats

Men han takket for det engasjementet som Fagforbundets medlemmer viste i valgkampen, og for den formidable jobben som ble gjort.

– Vi tapte valget, men det var i alle fall ikke fordi dere ikke gjorde en fantastisk innsats, sa Gabrielsen.

– Men det som nå er viktig, fortsatte han, – er å bevare engasjementet og se framover slik at vi sammen kan vinne valget og skape et nytt politisk flertall neste gang.

han takket også Fagforbundets medlemmer og tillitvalgte for den jobben de gjør i velferdens tjeneste.

– Vi treffer dere over alt; i barnehagene, på sykehjemmene, på SFO og på de offentlige kontorene. Dere er ikke bare grunnmuren i vårt faglige arbeide, men også selve grunnmuren i velferdsstaten, sa han.

Også offentlig verdiskaping

LO-lederen gikk også sterkt i rette med dem som tror verdiskaping er noe som bare skjer i privat sektor.

– Vi må få slutt på denne misoppfatningen. Det er ikke sånn at en kneoperasjon på en privat klinikk er verdiskaping, mens den samme operasjonen på et offentlig sykehus er en utgift, sa han.

LO-leder Hans- Christian Gabrielsen kommer tilbake til landsmøtet torsdag med en innledning til den fagligpolitiske situasjonen.

Takket for internasjonal solidaritet

Også Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) hilste landsmøtet, og hun takket for engasjementet og samarbeidet mellom byens rødgrønne myndigheter og forbundets tillitsvalgte.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Per Flakstad

– Hvis vi klarer å skape et godt arbeidsliv, og gode velferdsordninger for spesielt barn og eldre, da han vi klart å legge grunnlaget for et godt samfunn. Dessverre har vi ikke en regjering som leverer på disse områdene. Der så vi i forslaget til statsbudsjett flere smålige kutt som rammer svake grupper, sa hun.

Borgen takket også Fagforbundet for forbundets internasjonale solidaritet, og minnet om at 90 millioner barn er tvunget ut i arbeid, som i mange tilfeller også medfører alvorlige helseskader.

– Vi har et moralsk ansvar for å bidra til å bekjempe dette, og jeg er veldig glad for Fagforbundets engasjement i både internasjonalt og i arbeidet med en anstendig med en anstendig asyl-og flyktingpolitikk her i landet, sa hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy