JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte 2017

– Fagforbundet kan være en motmakt mot nynazistene

Per Flakstad

Meninger: Lederen i Fagforbundet TeoLOgene, Stig Jørund B. Arnesen holdt et personlig innlegg som rørte salen under landsmøtet. Her kan du lese innlegget hans.

2017101908423520230821171436

Kamerater!

Fagforbundet Oslo ser behovet for å utvide perspektivet i likestillingskapittelet og gjerne en egen uttalelse om nazisme og rasisme.

Dette er personlig. Jeg er antakeligvis en del av homolobbyen, og jeg giftet meg med en som kom fra utlandet, så jeg har bidratt med min multikultifamilie.

Nå marsjerer nazistene i gatene. De marsjerer mot homolobby. De marsjerer mot innvandrere. De marsjerer mot inkludering og likeverd. De er et ytterpunkt, men de gir folk anledningen til å tenke og kommentere at de jo har et poeng. Og de utøver vold mot dem som tar til motmæle.

Det er her vi, Fagforbundet, kan være motmakt, en motstemme. For ytterpunktet, motsatsen, til de marsjerende nazistene er ikke de voldelige motdemonstranten. Motsatsen er, for eksempel, min 7- årige multikultidatter. Samme datter som fikk kommentar etter seg da hun og moren var på postkontoret på Hamar i sommer fra en eldre dame: Hun er nydelig, men hun blir aldri norsk. Jeg stusser, for jeg trodde hun var norsk. Hun går på en skole med elever fra mange forskjellige land, med ulike familiekonstruksjoner. Medelever som har ulike interesser. Gutter som liker kjoler og dukker. Barn med to mødre. Og hun bryr seg ikke. Det hun bryr seg om er om de oppfører seg. Om de er snille og omtenksomme.

Hun har vært omgitt av våre medlemmer siden barnehagen. Vi møter folk i mange sammenhenger. Vi har muligheten til å påvirke, til å forandre samfunnet, både gjennom våre medlemmers arbeid og gjennom politikk. Vi kan gjøre vårt for at nazistene ikke skal få sette agendaen. At de ikke skal gå gjøre gatene utrygge for minoriteter av noe slag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy