– Verden har endret seg rundt oss, og vi må endre oss med den

VIKTIG: Plasstillitsvalgte er medlemmenes viktigste fordel, påpekte nestleder Odd-Haldgeir Larsen da han presenterte landsstyrets forslag til nye vedtekter.

VIKTIG: Plasstillitsvalgte er medlemmenes viktigste fordel, påpekte nestleder Odd-Haldgeir Larsen da han presenterte landsstyrets forslag til nye vedtekter.

Per Flakstad

De fire siste årene er alle steiner snudd og mange medlemmer og tillitvalgte spurt om hvordan Fagforbundet skal være organisert i framtida.

2017101817114320171018171232

per.flakstad@fagbladet.no

– Verden har endret seg rundt oss, og vi må endre oss med den, sa nestleder Odd-Haldgeir Larsen da han presenterte landsstyrets innstilling til nye vedtekter.

For fire år siden vedtok landsmøtet at Fagforbundet skulle gjennomgå hele organisasjonen.

– Det var et krevende oppdrag, men jeg påstår at vi har levert, sa Larsen.

Forbundsregioner

Gjennomgangen har resultert i flere forslag til vedtektsendringer fra landsstyret. Blant annet skal fylkene endre navn til forbundsregioner, og at alle valg i fagforeninger skal skje på samme sted.

Hovedlinjene med seksjoner foreslås videreført, men navnet skal endres til yrkesseksjoner for å understreke at de skal ivareta den yrkesfaglige eller yrkespolitiske delen av forbundets arbeid.

Plasstillitsvalgte vår største fordel

I presentasjonen understreket nestlederen av Fagforbundet er en organisasjon bygget nedenfra.

Fagforbundet har over 17.000 tillitsvalgte på alle nivåer, og Larsen roste arbeidet som alle de plasstillitsvalgte gjør hver dag.

– Medlemmene våre finnes ute på arbeidsplassene, og det er der vi må gjøre en innsats for å bistå dem og ogs få dem til å forstå at Fagforbundet er organisasjonen for dem og melde seg inn, sa han.

– Våre plasstillitsvalgte er forbundets viktigste medlemsfordel, la han til.

Stort engasjement

Det er sendt inn 483 forslag til vedtektsendringer og 93 forslag om egen organisasjon.

– Det er veldig mye, og det viser at vi har foreninger og medlemmer med et stort engasjement. Det synes jeg det er viktig å takke for. Og vi har alle samme mål; nemlig at Fagforbundet skal gå inn i framtida som en slagkraftig og Norges ledende arbeidstakerorganisasjon, sa Odd-Haldgeir Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy