Delte meninger om framtidig organisering

Per Flakstad

Ledelsen i Fagforbundet fikk en del pepper, men også skryt for forslaget om hvordan Fagforbundet skal organiseres i årene som kommer.

20171018221308

per.flakstad@fagbladet.no

Representanter fra Akershus og Telemark var raskt oppe på talerstolen og ga klar beskjed om at de ikke kom til å stemme for landsstyrets forslag om hvordan Fagforbundet skal organiseres.

Både Janne Kathrine Olsen fra Akershus og Carol Nyland Rasmussen mente landsstyret hadde gått med på alt for slappe kompromisser i forhold til den rapporten som er laget om hvordan forbundet best kan utnytte ressursene og sette det enkelte medlem i fokus og styrke de lokale foreningene.

– Verden har endret seg rundt oss, og vi må endre oss med den

– Få opp farten

– Det er lagt opp til alt for mange vedtektsfestede møter, i stedet for at de tillitsvalgte skal bruke tiden og kreftene sine direkte mot medlemmene, sa Rasmussen.

Mona Bergersen fra Akershus mente landsstyret forslag ville gi et demokratiunderskudd i organisasjonen, mens Anders Fosen mente forbundet er gode på å gjøre vedtak, men dårlige på å gjennomføre dem.

– Rapporten som ble laget hadde mye bra som vi kunne støtte, men jeg ser ikke hvordan landsstyrets forslag kan gjøre det samme. Vi har holdt på å se på organiseringen av Fagforbundet de siste tolv årene uten at det har skjedd så mye. Få opp farten, var hans budskap.

Også ros

Men det vanket også ros fra delegatene som gikk på talerstolen onsdag kveld.

– Jorunn Helene Mikkelsen fra Finnmark støttet landsstyrets forslag, og mente det var et fornuftig kompromiss mellom de som ønsket å gjøre store endringer og dem som helst ikke ville endre på noe.

– Men det er et skjørt kompromiss, minnet hun om.

Også Sør-Trøndelag støtter landsstyret: – Her ligger det mange gode muligheter som det blir opp til det nyvalgte landsstyret og forbundsstyret å utnytte, sa Tarjei Leistad.

Han fikk støtte av Marie Elisabeth Jonsson fra Nord-Trøndelag og Vidar Evje fra Oslo.

– Hvis vi stemmer ned forslaget fra landsstyret, vil det innebære at vi rykker tilbake til start, og det har vi i hvert fall ikke tid til, sa Evje.

Hans Jacob Overå fra Møre og Romsdal minnet om at den som løper for fort, kan komme til å trå feil, og falle og skade seg. Derfor kan det være klokt å ikke ha for mye hastverk, men sørge for at beslutninger er gjennomtenkt, sa han og støttet landsstyret.

– Vi vil samme vei

Nestleder Odd-Haldgeir Larsen oppsummerte debatten, og takket for det store engasjementet.

– Vi vil alle sammen den samme veien. men så er vi litt uenige om hvordan vi skal komme dit, sa han.

Samtidig har han veldig tydelig på at Fagforbundet må endre seg i takt med at samfunnet også endrer seg.

– Hvis ikke vil vi sakte dø, sa han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy