Mette Nord refset arbeidsministeren

OPPGITT: Mette Nord er oppgitt over arbeidsministeren som ikke vil tariffeste ny tjenestepensjon for offentlig ansatte.

OPPGITT: Mette Nord er oppgitt over arbeidsministeren som ikke vil tariffeste ny tjenestepensjon for offentlig ansatte.

Øystein Windstad

Fagforbundet refser regjeringen for å satse på privat pensjonssparing i stedet for å løse pensjonsfloka i offentlig sektor.

20171016142116

– For fire år siden trodde vi at Høyre og Frp-regjeringen skulle endre de offentlige ansattes pensjonsordninger og særaldersgrenser. Nå har det gått fire år, og fint lite har skjedd, sa Fagforbundets leder Mette Nord da hun åpnet landsmøtet for de 360.000 medlemmene mandag.

• Alle sakene fra landsmøtet

Tariffesting av pensjon

I sin åpningstale etterlyste hun grep om offentlige pensjoner, og hun refset den sittende regjeringen for å prioritere privat pensjonssparing.

– Regjeringen har prioritert å gi skattereduksjoner til privat pensjonssparing. Det er å subsidiere dem som har gode jobber og råd til egen sparing, sa Nord.

Hun gikk også til angrep på arbeidsminister Anniken Hauglie for ikke å tariffeste en ny pensjonsordning for offentlig sektor.

– Hun sier det er en altfor viktig sak til å løses en meklingsnatt hos riksmekleren. Det har hun i og for seg rett i, men en ny pensjonsordning er også altfor viktig til at medlemmene våre skal bli fratatt retten til å si ja eller nei i en uravstemning. Derfor er vårt krav at pensjonsordningene skal tariffestes, sa Nord.

Forslag på høring

Utspillet kommer få uker etter at regjeringen tok initiativ til å få gjort noe med tjenestepensjon i offentlig sektor.

Tidligere i høst sendte Arbeids- og sosialdepartementet forslag til nye samordningsregler for offentlig tjenestepensjon på høring. Samtidig sa arbeidsminister Anniken Hauglie at hun har varslet partene om at regjeringen vil ta grep om tjenestepensjon i løpet av høsten.

– Vi har nå sendt ut forslag til nye samordningsregler på høring. Og vi har varslet partene om at vi i høst ønsker å starte en avsluttende prosess hvor målet er å komme fram til en løsning om ny offentlig tjenestepensjon, sier statssekretær Christl Kvam (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det er opp til partene om vi kommer i gang igjen nå, men vi mener at vi ikke kan vente lenger, sa Anniken Hauglie da forslagene ble sendt på høring. (ANB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy