JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Undersøkelse: Stort flertall for at staten bør ta over luftambulansen

Øystein Eugene Hermstad / Luftambulansetjenesten (pressefoto)

7 av 10 mener at staten bør overta driften av luftambulansetjenesten i Norge, ifølge en spørreundersøkelse.

2020011710364320200117103709

I en undersøkelse Sentio Research har utført for Fagforbundet kommer det fram at 71 prosent mener at starten burde ta over driften av luftambulansetjenesten, skriver Klassekampen. 15 prosent av de spurte mener en privat løsning, slik det er i dag, er den beste.

Fagforbundet krever at staten overtar luftambulansetjenesten

Nesten alle oppdragene til Babcock, som drifter ambulanseflyene i Norge, foregår i Nord-Norge. 83 prosent av de spurte i undersøkelsen bosatt i de to nordligste fylkene mener at staten skal overta driften.

Kommunelege: – Det var helt absurd å se statsministeren si at beredskapen i luftambulansen i Nord-Norge aldri har vært bedre

p

– Krisen i luftambulansetjenesten har gjort det helt klart for folk flest at dette er en tjeneste som staten må drive selv. Fra før har alle de ansattes organisasjoner samlet seg om det samme kravet. Nå må helseminister Bent Høie og regjeringen lytte til folket og til sine egne ansatte, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en epost til Klassekampen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre uttalte til VG torsdag at han vil gå inn for statlig overtakelse av luftambulansetjenesten, hvis han blir statsminister etter neste års valg.

Helseminister Bent Høie (H) sa til NTB senere samme dag at han vil avvente en vurdering fra en ekspertgruppe om hva som er den beste løsningen, men han utelukker ikke at statlig drift av luftambulansen kan bli svaret.

1.000 personer fra hele landet deltok i spørreundersøkelsen til Sentio Research.

(©NTB)

karen.setten@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy