JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

– Frisører er ikke samfunnskritiske

2020041610110020200417095915

Evind Olai Kristiansen

Det har vært mye snakk om å holde to meter mellom kundene i salongen, men hva med det faktum at vi frisører ikke kan holde noe som helst avstand til kunden?

Frisør

Vi skal altså på jobb igjen, men opprettholde smittevernreglene. Som da er for alle andre iallefall, minst to meter avstand innendørs og maks fem personer samlet.

Det har vært mye snakk om å holde to meter mellom kundene i salongen, men hva med det faktum at vi frisører ikke kan holde noe som helst avstand til kunden?

Vi må ta på kunden, vi må stå rett oppi ansiktet til kundene og klippe lugg. Vi må møte X antall «fremmede» folk og være godt inni intimsonen deres i opptil flere timer. Hvordan er dette forsvarlig? Alle andre i hele Norge skal holde to meters avstand, men vi frisørene da? Er vi ikke mennesker som kan bli syke? Som kan smitte folk? Som kan ta med smitte hjem og smitte vår egen familie? Er ikke helsa våres viktig?

Hvorfor?

Og for hvilken grunn må vi på jobb nå? For at økonomien må opp og gå? Hvor mye tar vi inn når vi må bruke minimum en halvtime ekstra per kunde for å vaske og desinfisere alt som kunden har vært borti. Hvor mye tjener salongen når vi kan bare være to frisører på jobb samtidig (2 frisører + 2 kunder= 4 stk sammen. Max skal jo være fem personer sammen).

Og hvor mye koster smittevernsutstyr? Vi som står oppi mennesker som kan være smitta (selv om man virker frisk) burde ha både nye hansker, munnbind og visir til oss selv for hver eneste kunde på lik linje med helsepersonell. Men det er lite av smittevernsutstyr til helsepersonell allerede! Så hvorfor skal vi ta dette fra dem? De trenger det! De er samfunnskritiske personer! Vi er ikke samfunnskritiske. Så da ender vi vel opp med null beskyttelse, husja frem på jobb som små prøvekaniner, risikerer smitte av et alvorlig virus og for hva? For at noen skal få ordna etterveksten.

Helse viktigst

Hår er ikke det viktigste nå. Helsa er det. Helsa til alle i Norge. Helsa vi har hatt dugnad for. Helsa også til oss frisører og til familiene våre.

Jeg gleder meg til å komme på jobb igjen, men ikke for enhver pris. Ikke ubeskytta. Ikke oppi en pandemi. Ikke nå.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy