JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Alle skal ha applaus – over fem millioner nordmenn redder liv

2020051110564620200511121816

Colourbox.com

En dag vil krisen ta slutt. Det første jeg skal gjøre, er å dele ut klemmer. I mellomtiden er det vårt kollektive ansvar å redde liv og holde håpet oppe. Vi er over fem millioner som nå gjør det vi kan for å ikke bli smittet og ikke smitte andre.

Nattevakt i hjemmesykepleie for barn og unge

Hele Norge er med på den største dugnaden i fredstid. Fremtiden vil vise resultatet av innsatsen vi legger ned. Alle er viktige – vi gjør alle en forskjell uansett om vi sitter hjemme eller om vi er på jobb.

Redsel er ubehagelig, men sunt

Mange av oss er redde. Redde for å bli smittet, for å smitte noen, eller å miste mennesker som står oss nært. Redselen vi føler er en redsel som er ny for mange av oss. En trussel som vi nå begynner å bli mer kjent med, samtidig som vi vet lite om konsekvensene av den.

Jeg har også kjent på de følelsene. Ikke for å bli smittet, men for å smitte. Så lenge ikke redselen lammer oss, er det sunt å kjenne redsel. Redselen er ubehagelig, men den er ikke farlig.

Det er godt å vite at vi gjør vårt beste

Jeg er ikke fullt så redd lenger, selv om jeg fortsatt føler en form for redsel. Jeg vet at både mine kolleger og jeg gjør det vi kan for å bryte smittekjeden og dermed unngå smitte. Hvis vi ikke hadde såre hender før fra hånddesinfeksjon, har vi i hvert fall fått det nå. Vi vasker, spriter og tenker smittevern i alt vi gjør. Det er godt å vite at vi gjør vårt beste – mer kan vi ikke gjøre.

Tilbake til normalen?

Det første jeg skal gjøre, er å dele ut klemmer. Jeg gleder meg til jeg får klemme mennesker som betyr noe for meg. Det gjør godt for både kropp og sjel. Vi vet ikke hvor lenge dette kan vare, men vi vet at det kan ta tid. De tiltakene som vi setter i verk i dag, vil vi se resultatene av i løpet av de neste ukene. Jeg har full tillit til at våre myndigheter også i fortsettelsen vil sette i gang tiltak til det beste for oss alle.

Nå kan vi gjøre en forskjell

Mens vi venter og gjør vårt beste, må vi huske å ta vare på oss selv. Vi må skjerme oss selv fra mange av inntrykkene vi opplever – vi er faktisk ikke avhengig av kontinuerlige koronaoppdateringer. For min del er det også viktig å ta vare på mennesker rundt meg. En telefonsamtale med noen spørsmål om hvordan det går kan gjøre en stor forskjell for mange.

Den viktigste jobben akkurat nå gjøres av over fem millioner nordmenn

Det er ikke bare vi i helse- og omsorgstjenestene som skal ha applaus. Alle skal ha applaus for innsatsen. Alle er viktige i kampen mot den pågående pandemien. Den viktigste jobben er å forebygge smitte – en jobb som gjøres av over fem millioner i dette landet.

Hele Norge er med på den største dugnaden i fredstid. Fremtiden vil vise resultatet av innsatsen vi legger ned. Alle gjør en viktig god jobb – selv om vi er hjemme eller vi er på jobb.

Og snart kan vi igjen gi hverandre en god klem.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy