Tri Nguyen Dinh
Barneveileder
Den virkeligheten jeg kjenner består av trofaste ansatte som trosser feber og rennende nese og drar på jobb selv om de ikke burde.
Men er det egentlig forsvarlig, eller bør man heller holde seg hjemme?
Mange av oss har nok kjent på dårlig samvittighet når sykdommen treffer og du synes du egentlig burde vært et annet sted enn i senga. I stedet for å være «sterke», ta smertestillende og dra på jobb, burde vi kanskje heller holde både oss og bakteriene hjemme? Koronaen har lært oss at det – satt litt på spissen – kan være direkte samfunnsskadelig å ta med bakterier og virus på jobb. Det er klare og strenge regler ved diaré og oppkast for å unngå smitte. Og – litt mindre satt på spissen – det er uansett kjedelig hvis en hel avdeling ligger nede med influensa.
Egenmelding kan brukes opp til tre kalenderdager av gangen når du er syk. Etter det kan arbeidsgiveren kreve sykmelding fra lege. Ifølge loven er det tillatt med fire egenmeldingsperioder over en tolvmånedersperiode. Noen kommuner og arbeidsplasser har egne egenmeldingsregler som går lengre enn lovens minimum.
Min tanke er at vi må være flinkere til å bruke disse for å unngå å smitte andre. Vi må også ta mer vare på oss selv. Er formen så dårlig at du spiser smertestillende hele dagen og slokner på sofaen så fort arbeidsdagen er over, så burde du heller ha holdt deg hjemme.
Vi har viktige jobber, og folk trenger oss. Nettopp derfor må vi ta vare på vår egen helse. En kortvarig influensa kan fort bli lang og vare i flere uker hvis vi ikke tar den på alvor og sørger for å hvile når den rammer oss.
Så kjære kolleger: Ta vare på dere selv – og meg – og bli hjemme i stedet for å pine dere på jobb.
SOLIDARITET: – Vi krever at det tas solidariske grep, sier leder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.
Ida Bing
TIL HØYESTERETT: Norges høyeste domstol skal behandle spørsmålet om omplasseringsplikt, etter en anke fra Tana kommune.
Sissel M. Rasmussen
MENER FORSLAG ER FOR VAGT: Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen er utålmodig på vegne av landets uføre.
Hanna Skotheim
FORHANDLER: Fagforbundets leder Mette Nord leder lønnforhandlingene på vegne av ansatte i kommunene.
Alf Ragnar Olsen
Frisører i Virke-området er blant de ansatte som nå får høyere lønn.
Kasper Holgersen
HAR TROA: Akademikerne, Unio og LO kommune er fortsatt like uenige om lavtlønte skal prioriteres eller om bedre lønn til høyt utdannede for å sikre at kommunene får rekruttere viktig personell. - Jeg tror vi finner en løsning, sier Mette Nord (t.v) i LO kommune.
Ola Tømmerås
Christina Beck Jørgensen
Werner Juvik
Tri Nguyen Dinh
Christina Beck Jørgensen
Werner Juvik