JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

En økning her og en økning der høres ikke så voldsomt ut, men det kan få hverdagen til å rase sammen

2022061710040120220617100516

Colourbox.com

Før var det mindretallet som hadde dårlig råd, men nå er det flertallet. Hvor lenge klarer vi å henge med i alle prisøkninger?

Hjelpepleier

Strømprisene går opp, bensinprisen går opp, matprisene går opp. Lista over alt som blir dyrere er lang.

Lønningene klarer ikke å holde følge når prisene galopperer. Dette er noe alle merker, men det finnes grupper som ikke bare merker det, men opplever at økonomien presses til bristepunktet: Enslige, aleneforsørgere, pensjonister, uføre og arbeidsledige.

Prisene er de samme høye for dem med liten betalingsevne som for dem som har romsligere økonomi.

Situasjon er for mange ganske håpløs, og man merker mye frustrasjon og desperasjon. Det er ingen god følelse å lure på om du har nok til mat i løpet av måneden.

Vi er to i husstanden som jobber så vi klarer oss fint, men også vi er blitt veldig bevisst på priser og velger alltid det billigste. Storhandel blir gjort den ene dagen i måneden hvor det er trippel trumf eller hvis det er tilbud på varer vi trenger. Ferien i år blir i egen kommune og bilen kommer vi til å bruke så lite som mulig.

For mange andre er kanskje situasjonen den at de må velge bort ferien for å ha råd til mat og faste utgifter.

Noe må gjøres. Prisene vil fortsette å øke, og da må også inntekten økes. De som får økonomisk hjelp av Nav merker godt at prisene øker, men når ble det sist økning på de ulike utbetalingene fra nav?

Tidligere har vi holdt oss hjemme på grunn av pandemien. Nå må mange holde seg hjemme fordi det er det eneste de har råd til.

Og jeg spør meg også: Hvordan vil dette se ut om fem, ti eller tjue år? En liten økning her og en liten økning der ser kanskje ikke så voldsomt ut. Men sammen kan det får hverdagen til å rase sammen for dem som har dårlig råd.

Det er på tide at våre politikere kommer mer på banen og ser alvoret i denne utviklingen. De må se mer på helheten og ikke bare på enkeltsaker.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy
Christina Beck Jørgensen

Christina Beck Jørgensen

Werner Juvik

Colourbox.com

Christina Beck Jørgensen

Christina Beck Jørgensen

Werner Juvik