JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Er det rart vi får politikerforakt når en toppolitiker ikke følger egne råd om ikke å reise utenlands.

2020070313462220200703135138

Skjermdump NRK.no

Folk i Norge har stort sett godtatt strenge restriksjoner for å unngå smitte. Da burde en toppolitiker forstå at disse rådene også må gjelde for henne.

Hovedverneombud i Kvinnherad kommune

Hvorfor er jeg oppgitt i dag?

Jo fordi jeg kunne lese i en artikkel NRK.no i dag at nestlederen i KrF velger å feriere i Sverige til tross for at hennes arbeidsgiver (regjeringen) i skrivende stund fraråder oss å foreta utenlandsreiser hvis de ikke er påkrevd.

Og Sverige er jo for tiden et land med store utfordringer når det gjelder håndtering av koronasmitten.

Grunnen hun oppgir for å dra til Sverige er at hennes ektefelle er svensk, hennes svigermor er enke og at de bare skal oppholde seg på familiegården.

«Alternativet hadde vært en ferie alene på Fauske eller i Oslo uten familien.», sier hun.

Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør

Jeg blir helt matt.

Her velger altså en toppolitiker å gå mot sin egen arbeidsgivers reiseråd, og grunngir det med at hun har familie på andre siden av grensen?

Hallo?

Det er mange i Norge som har det slik. Jeg tror nok de har savnet sine slektninger like mye som KrF-politikeren, men disse har valgt å lytte til anbefalingene som er gitt av myndighetene.

Hva slags holdning er det egentlig denne politikeren viser her? At så lenge man er høyt oppe i de politiske sfærer så gjelder ikke vedtatte anbefalinger for dem?

Generelt lovlydige

Det norske folk er generelt sett ganske så lovlydige.

Vi retter oss inn etter anbefalinger fra den styrende makt.

Det norske folk har de siste månedene opplevd at de ikke har fått komme inn på sykehus eller sykehjem der deres nærmeste var ved reisens ende.

Det norske folk har opplevd at det siste farvel ble tatt i en kirke som rommet maks 15-50 andre sørgende, og dermed virkelig fått kjenne på hvordan det er å være alene i sorgens stund.

Det norske folk har måttet se dåpen til barnebarn eller bryllupet til nære venner via Facetime.

Det norske folk har fått ferier avbestilt, og planene om å besøke slekt og venner som bor utenlands har blitt kullkastet. Men det norske folk har stor sett godtatt alt dette.

Så kommer en toppolitiker og regelrett blåser i alle anbefalinger som gjelder pr nå!

Politikerforakt

Utsagnet hun hadde om at hun ellers måttet ha feriert i Norge får også det til å koke i meg.

Hva i svarte er galt med at hun eventuelt hadde måttet gjøre det? Det må vi jo alle sammen? Er de virkelig SÅ ille å feriere i eget land? Vær nå glad til at du har mulighet til å ta deg en ferie, tenker nå jeg!

Vedkommende politiker som kommer fra et parti som fronter nestekjærlighet, omsorg for de mindre heldigstilte, lovlydighet og slike ting, velger altså å se bort fra råd som er gitt for nettopp å sikre befolkningen – de syke og svake, de som kanskje ikke vil komme til å overleve en smitte? Hva i alle dager er dette for holdning?

Nei, det er ikke rart at det mumles i krokene om politikerforakt.

Ansvar

«Med makt følger ansvar», heter det så fint.

For meg er dette et godt eksempel på at noen dessverre ikke er seg sitt ansvar bevisst.

Noen ser ikke at som offentlig person hadde det vært greit å følge råd og regler som gjelder for den gemene hop.

Noen opplever kanskje at dette ikke gjelder dem?

Noen har tydeligvis glemt at makt og posisjon er en flyktig ting, og at et lands befolkning husker svært godt når regelbrytere på nytt vil prøve å dirigere sine velgere til å følge deres anbefalinger.

Noen tror kanskje at en politisk taburett er et evigvarende gode?

Noen har glemt at andre husker dårlige avgjørelser og regelrett (unnskyld uttrykket) pissing i trynet på det norske folk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy