JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

Gratis munnbind til arbeidsfolk i Oslo nå

2020092913365320200929133651

Tormod Ytrehus

Det ville være fryktelig urettferdig om de som står i førstelinja under pandemien, også skal måtte bære disse utgiftene sjøl, skriver Stine Westrum og Stig Berntsen

Leder og nestleder i Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo

Mandag beslutta byrådet i Oslo kommune å innføre påbud om bruk av munnbind på kollektivtrafikken i Oslo. Dette er et fornuftig smittevernstiltak som vi støtter.

Samtidig innebærer det at våre medlemmer i førstelinjetjenesten, enten de jobber i Oslo kommune eller i privat sektor, over natta har blitt pålagt ekstra utgifter. De billigste engangsmunnbindene koster cirka 10 kroner stykket, noe som innebærer en ekstrautgift på rundt 20 kroner per arbeidsdag for ansatte som må reise kollektivt til og fra jobb.

Mange av dem som har arbeid som ikke kan utføres fra hjemmekontor kjennetegnes ved at de også har lave lønninger. Det gjelder så vel renholdere, tannhelsesekretærer, hudpleiere og helsefagarbeidere. Det ville være fryktelig urettferdig om de som står i førstelinja under pandemien, i tillegg til å ha økt smitterisiko, også skal måtte bære disse utgiftene sjøl.

Vi krever derfor at byrådet i Oslo raskt sørger for at arbeidsfolk i Oslo sikres gratis munnbind sånn at de kan reise trygt til og fra jobb uten å få ekstrautgifter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy