JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra grasrota

Har du et hull i taket, kjøper du ikke et svært svømmebasseng i hagen

2023091109444520230911094445

André Kjernsli

 For fire år siden stilte jeg i kommunevalget med mange ønsker. Alle lokalpolitikere vil det beste for innbyggerne, men alle gode ønsker har sin pris. Det er dessverre ikke så sexy og gå til valg med lovnader om vedlikehold og sparing. Men noen ganger må det til. 

Barneveileder

Som lokalpolitiker har du ansvaret for tjenestene i kommunen, og for økonomien. Tjenestene skal være gode og kommer alle innbyggerne til gode. Men pengebruk skal også være fornuftig. Akkurat som med egen privatøkonomi er det fryktelig dumt å bruke penger du ikke har. Og du må prioritere det som er viktigst.

Har du et hull i taket, kjøper du ikke et svært svømmebasseng i hagen. 

Privat eller kommunal? Slik er hjemmetjenesten i Norges største byer

 

Kommunene eier mange bygg og har tjenester som er nødvendige. Ting forfaller og trenger oppgraderinger og vedlikehold. Bygger man en ny skole, så må noen ta vare på bygget. Hvis kommunen nedprioriterer slike tjenester, vil bygget forfalle, bli dyrere å fikse, og kanskje måtte stenges til slutt. Vedlikehold er viktig. Og det koster penger.

Men i en kommune med dårlig råd blir slike ting ofte nedprioritert.  

Universell utforming er viktig i nye bygg, men i også i gamle bygg kan det være umulig for noen å være. Dette er noe som må prioriteres fordi det er en menneskerett å få delta i samfunnet. En trapp skal ikke stanse noen fra å delta på en aktivitet. 

Oppgraderinger og vedlikehold, slik at alle kommunens bygg er tilgjengelige for alle, er viktig og noe som må på plass.

Helsefagarbeider Solveig Irene kan tape store summer hvis sykehjemmet blir privatisert

Som lokalpolitiker skulle jeg gjerne vært med på å gi kommunen et varmtvannsbasseng, et tivoli i sentrum, gratis aktiviteter og ingen ventelister. Men jeg må se på helheten og hele tiden prioritere og finne løsninger.

Kan Ap bli størst likevel? Nå krymper Høyres ledelse

I en kommune med lite penger er det ikke penger til alt. Og da er det oppgaven til en ansvarlig lokalpolitiker å forvalte den tilliten du har fått fra velgere til å finne løsninger og noen ganger ta de vanskelige valgene mellom hva som gjøres og hva som kan vente.

Jeg håper jeg får fortsette som politiker i kommunestyret i min kommune. Som 3. Kandidat i SV har jeg mulighet til å påvirke og ikke minst lære masse. Jeg har sittet i fire år, men har mye mer å gi.

Jeg ønsker alle et godt valg. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy