Illustrasjonsbilde fra intensiven på Ahus.
Ole Berg-Rusten / NTB
Plasstillitsvalgt KAR/THORAX S204, Akershus universitetssykehus
Avdelinger er overfylte, og trykket med innleggelser kommer ikke til å avta kun fordi media slutter å skrive om det.
Daglig er det titalls vakter som ikke er dekket av driftskoordinatorer på de ulike avdelingene, noe som på kort sikt går ut over pasientene, og på lang sikt ut over personalet. Dessverre har denne skaden allerede skjedd.
Vi har snart kommet til et punkt der driftskoordinatorer blir tvunget til å beordre folk på jobb for å opprettholde en tilnærmet forsvarlig drift. Men til hvilken pris?
Undertegnede, samt flere tillitsvalgte og andre medlemmer rundt om i landet, har vært tro og lojale til Fagforbundet i en tid der vi har følt på lite verdsettelse og støtte fra våre egne. Nå har Fagforbundet endelig fått tegnet en kompensasjonsavtale for sykepleiere i Fagforbundet. Dette er fantastisk, og noe undertegnede applauderer i høyeste grad. Men, har dere glemt oss andre?
For det første: Undertegnede har tittet en del på Prinsipp- og handlingsprogrammet 2017–2022. I avsnittene nedenfor underkategorien «Verdigrunnlag» finner jeg følgende tekst:
«Fagforbundet bygger sin politikk på frihet, likhet, og solidaritet.»
Leser jeg litt lenger finner jeg dette:
« … Gjennom omtanke, samhold og solidaritet vil Fagforbundet styrke medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår…)»
Undertegnede velger også å sitere leder i Fagforbundet Mette Nord i en artikkel publisert av nettavisen 30.07.20 «Fagforbundet om sykepleiere: Fortjener ikke mer lønnsøkning enn andre»:
«Sykepleierne har gjort en imponerende innsats under coronakrisa, men det er de ikke alene om. De kunne ikke ha gjort jobben sin uten dyktige medarbeidere og kolleger rundt seg. De har ikke stått alene.»
Undertegnede etterlyser svar på følgende: Hvor er kompensasjonstillegget for disse dyktige medarbeiderne og kollegene til disse sykepleierne? Om ikke, så er det svært ønskelig med et skriv signert Mette Nord om hvorfor ingen slik avtale er tegnet for andre yrkesgrupper som jobber like lange vakter, står i det samme koket og gjør sin del for at kabalen skal gå opp.
Barnetrygden øker med 2400 kroner i året for barn over seks år.
Martin Guttormsen Slørdal
NY RAPPORT: Fagbladet har fått innsyn i en spørreundersøkelse som 221 av landets 260 Nav-kontorer har svart på.
Ørn E. Borgen / NTB
NY UTSIKT: – At jeg tar ting med humor, er bare en overlevelsesgreie, sier Berit Hafsmo, som ble kastet ut fra Skitbyen og nå bor her, i en lavblokk et annet sted i Trondheim.
Berit Baumberger
HTV: Erik Borgersrud er hovudtillitsvald for Fagforbundet på Nav Gamle Oslo. – Dyrtid i samfunnet fører til auka utgifter til sosialhjelp. Samtidig kjem det mange flyktninger som treng vår assistanse, dette utfordrar oss. Vi må jobbe effektivt og godt innan dei økonomiske rammene vi har.
Anita Arntzen
KUNNSKAP: Som pårørende visste Henriksen at morens atferd var svært avvikende.
Kathrine Geard
RETTFERDIG FORDELING: – Det er veldig store kvinnedominerte yrker i offentlig sektor, og veldig mange i de lavere lønnsjiktene. Et ekstra fokus på lavlønn vil derfor også gi gunstig effekt på likelønn, sier Mette Nord.
Werner Juvik