JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meninger

Sykepleiere får koronakompensasjon

Hardt ut mot Fagforbundet: Har dere glemt oss andre?

2022031510540020220315123251
Illustrasjonsbilde fra intensiven på Ahus.

Illustrasjonsbilde fra intensiven på Ahus.

Ole Berg-Rusten / NTB

Leser man dagens aviser er pandemien så å si over, men ettervirkningene lever fremdeles i beste velgående og sykehusene er langt ifra tomme. Tvert imot.

Plasstillitsvalgt KAR/THORAX S204, Akershus universitetssykehus

Avdelinger er overfylte, og trykket med innleggelser kommer ikke til å avta kun fordi media slutter å skrive om det.

Daglig er det titalls vakter som ikke er dekket av driftskoordinatorer på de ulike avdelingene, noe som på kort sikt går ut over pasientene, og på lang sikt ut over personalet. Dessverre har denne skaden allerede skjedd.

Vi har snart kommet til et punkt der driftskoordinatorer blir tvunget til å beordre folk på jobb for å opprettholde en tilnærmet forsvarlig drift. Men til hvilken pris?

Undertegnede, samt flere tillitsvalgte og andre medlemmer rundt om i landet, har vært tro og lojale til Fagforbundet i en tid der vi har følt på lite verdsettelse og støtte fra våre egne. Nå har Fagforbundet endelig fått tegnet en kompensasjonsavtale for sykepleiere i Fagforbundet. Dette er fantastisk, og noe undertegnede applauderer i høyeste grad. Men, har dere glemt oss andre?

For det første: Undertegnede har tittet en del på Prinsipp- og handlingsprogrammet 2017–2022. I avsnittene nedenfor underkategorien «Verdigrunnlag» finner jeg følgende tekst:

«Fagforbundet bygger sin politikk på frihet, likhet, og solidaritet.»

Leser jeg litt lenger finner jeg dette:

« … Gjennom omtanke, samhold og solidaritet vil Fagforbundet styrke medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår…)»

Undertegnede velger også å sitere leder i Fagforbundet Mette Nord i en artikkel publisert av nettavisen 30.07.20 «Fagforbundet om sykepleiere: Fortjener ikke mer lønnsøkning enn andre»:

«Sykepleierne har gjort en imponerende innsats under coronakrisa, men det er de ikke alene om. De kunne ikke ha gjort jobben sin uten dyktige medarbeidere og kolleger rundt seg. De har ikke stått alene.»

Undertegnede etterlyser svar på følgende: Hvor er kompensasjonstillegget for disse dyktige medarbeiderne og kollegene til disse sykepleierne? Om ikke, så er det svært ønskelig med et skriv signert Mette Nord om hvorfor ingen slik avtale er tegnet for andre yrkesgrupper som jobber like lange vakter, står i det samme koket og gjør sin del for at kabalen skal gå opp.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy