JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kontingent og pensjonister – skal egentlig alle med?

2022050414140020220505105624
Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde.

Anna Granqvist

Et av LOs største og rikeste forbund kan da vel for pokker ikke være bekjent av å ofre sine pensjonister på kontingentens hellige alter, mener denne pensjonisten.

LO-medlem i nesten 50 år

I lang tid forut for lønnsoppgjøret har parolen for Fagforbundet vært likelønn og at hele laget skal med. Ethvert forsøk fra faggrupper i forbund utafor LO på å kreve mer enn både frontfagsmodellen har kommet fram til, og beregninger fra TBU tilsier, blir blankt avvist og til dels latterliggjort fra ledelsen i Fagforbundet.

Fagforbundet sier ganske riktig at skyhøye priser på drivstoff, energi, matvarer og mulige renteøkninger vil ramme de med lavest inntekt tøffest.

Men i siste utgave av Fagbladet kan vi lese om harde forhandlinger i landsstyret om nedjustering av kontingenten. Når vi da samtidig veit at den samme diskusjonen også gjelder økning av pensjonistenes kontingent fra 950 til 1500 kroner, så kan man jo lure på om forbundet egentlig bare er for de yrkesaktive.

Pensjonistene har betalt full kontingent i alle år som yrkesaktive – de har stått på i alle år i lavlønnsyrker og i mange tilfeller ofra både liv og helse i tunge løft. De rammes også av de samme kostnadsøkninger som nevnt ovenfor.

Et av LOs største og rikeste forbund kan da vel for pokker ikke være bekjent av å ofre sine pensjonister på kontingentens hellige alter, slik at de yrkesaktive kan nyte lesing av lønnsslippen som viser en kontingentnedsettelse fra 1,45 til 1,25 prosent av bruttolønna?

Jeg kan ikke se noe sted at forbundsleder Mette Nord har bekymra seg over pensjonistenes kår i den ekstremt vanskelige tida vi er inne i nå. Jeg kan ikke se noe sted at hun har krevd økning i pensjoner og forhandlingsrett for pensjonister. Ja – jeg vil faktisk si det så sterkt at Fagforbundet har meget liten forståelse og vilje til å endre sine pensjonisters levekår, reint bortsett fra å skvise enda mer i kontingent fra dem.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy