Meninger

Med eller uten fagbrev, takk for jobben dere gjør

2020051510165620200515101654

Knut A. Nygaard

Jeg ønsker å rette en stor takk til alle våre medlemmer. Hva skulle vi gjort uten renholderen, fagarbeideren og assistenten? Vi måtte ha stengt alt.

Leder Fagforbundet Follo

Vi har medlemmer i alle de tjenesteytende områdene i Nordre Follo kommune, i alle de områdene det har vært spesielt viktig å holde i gang for fellesskapet. Vann og avløp, renovasjon, helse, eldreomsorg, barnehage, brann, redning, skole og Sfo har alle samfunnskritiske oppgaver hvor våre medlemmer har holdt hjulene i gang. Hvor mange har takket dere?

Det står respekt av våre medlemmer som i utgangspunktet jobber i barnehage og har flyttet sin arbeidsevne over til helse og gjort en ekstra innsats for renhold i henhold til korona-tiltak.

Mange av våre medlemmer har vært på jobb hele tiden i disse koronatider. De har satt sin egen helse og engstelse til side slik at samfunnet og arbeidsoppgavene har blitt ivaretatt og opprettholdt.

Selvsagt er ikke alle like fornøyde, men de har likevel tatt en for laget og for fellesskapet og derfor retter vi en stor takk til dere.

Dette er yrkesgrupper som beklageligvis fort blir glemt – til og med i beste sendetid.

Det er trist når våre medlemmer stadig spør: hva med oss? Er ikke vår jobb verdt noen ting?

Joda, uten dere er vi ingen ting, dere utgjør en stor forskjell på om drift kan opprettholdelses eller ikke.

Fagforbundet Follo har 2445 medlemmer og vi har i denne perioden forsøkt å opprettholde kontakten med disse, men naturlig nok har vi ikke nådd alle.

Vi har 136 tillitsvalgte, 110 av disse er i tillitsvalgte i Nordre Follo kommune, så spennet er stort. Leder og nestleder har jevnlig hatt kontakt med våre medlemmer i de private områdene - de utgjør også en forskjell og fortjener like mye takk.

De hovedtillitsvalgte har kontinuerlig hatt videomøter med arbeidsgiver om krise- og beredskap. Det er viktig at informasjonsflyten er god, slik at vi kan informere våre tillitsvalgte tidligst mulig om det som berører arbeidstakerne.

Den dagen vi kan legge korona bak oss som en del av historien, håper jeg at alle arbeidsgivere ser nytten av samarbeid med sine tillitsvalgte og verneombud, tidlig informasjon, finne gode løsninger og ha felles forståelse av hovedavtalen. Samtidig som ansatte kanskje ser at det noen ganger kan være kjipt å være tillitsvalgt, det hender man må være med på avgjørelser som nødvendigvis ikke alle er like begeistret for, men som ivaretar helheten.

Med eller uten utdanning! Takk for jobben dere gjør.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy